« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MLJAC

Ugljikohidrati koje možete uvijek jesti

Ugljikohidrati su se popeli vrlo visoko na listi hrane koju treba izbjegavati, no kao i u svemu, i tu se ne može biti isključiv

Birajte dobre ugljikohidrate
Birajte dobre ugljikohidrate (Wikipedia)
Više o

krumpir

,

povrće

,

ugljikohidrati

,

grah

,

zobene pahuljice

,

integralne žitarice

,

leća

Ugljikohidrati se u zadnje vrijeme proglašavaju glavnim krivcima za debljanje i još niz problema, a takav isključivi pristup može samo izazvati dodatne poteškoće sa zdravljem u slučaju da ih odlučite potpuno izbaciti iz prehrane.

Naravno, ugljikohidrata ima dobrih i loših, a loši su oni od bijelog brašna, dok su, primjerice, integralne žitarice pune antioksidansa, minerala, vitamima i biljnih vlakana, što je sve potrebno za zdravlje.

>> Ugljikohidrati koji su dobri za vaš struk >>

Tjestenina od integralnih žitarica je dobra za vas, no ono u čemu griješimo kad jedemo tjesteninu su umaci i sir, koji daju gomilu kalorija na koje ne računamo. Zobene pahuljice za doručak, pojačane orašastim plodovima i suhim voćem idealna su hrana, puna energije i kvalitetnih kalorija koja će nas držati sitima cijelo jutro. 

>> Ugljikohidrati koje ne treba izbjegavati >>

Ugljikohidrata ima i u krumpiru, koji je najbolji pečen, uz minimalnu količinu ulja i malo soli, grah i leća puni su vlakana i proteina, a ugljikohidrati iz njih dugo se probavljaju i zadržavaju osjećaj sitosti.

Za kraj, ugljikohidrata ima i u povrću i voću, a kako su upareni s vitaminima, mineralima i antioksidansima, ponovno rade puno više koristi nego štete.

>> Dijeta s ugljikohidratima od koje ćete mršaviti >>

Recept je jednostavan - u prehrani trebaju biti zastupljene sve grupe hrane, pa tako i ugljikohidrati.

06.10.2014. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno