« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VITKI I ZANOSNI

Tko kaže da ne možete imati bokove poput Shakire?

Shakirina osobna trenerica samo za vas ima savjete kako uz malo truda i zdrave prehrane možete ponosno pokazati svoje bokove i ravan trbuh

(Romina N McGuinness/MWN)
Više o

dijeta

,

zdrava prehrana

,

Shakira

,

Tracy Anderson

,

vježba

,

bokovi

,

trbuh

Kako biste imali divne bokove i ravan trbuh, morate se malo potruditi, ali ništa strašno - za vas imamo savjete Tracy Anderson, osobne trenerice zanosne pjevačice Shakire čija vrtnja bokovima izaziva uzdahe muškaraca, ali i žena diljem svijeta.

Serija pravih pokreta uvući će vaše trbušne mišiće prema unutra, a koža će vam biti tijesno uz mišić. Počnite na prostirci za vježbanje ili na tepih stavite ručnik kako bi vam leđa imala potporu.

1. S nogama razdvojenima u širini ramena i koljenima koja su okrenuta prema stropu, podignite ruku i njome posežite prema nogama, izmjenjujući dlanove gore-dolje. Ponovite 25 puta pa zamijenite ruke.

2. Noge su i dalje u širini ramena. Stavite ruke iza glave i podignite nogu ravno gore, s nožnim palcem koji pokazuje prema gore. Također ponovite 25 puta i zamijenite noge.

3. S nogama koje su ravne i postavljene zajedno, preklopite ruke ispod trtice. Podignite noge zajedno do kuta od 90 stupnjeva, pa ih spustite na tlo. Ponovite 50 puta.

4. Lezite na pod s rukama iza glave, laktovima prema van i ispruženim nogama. Stavite desnu nogu preko lijeve kod gležnjeva. Podižite ih 25 puta pa zamijenite noge i ponovite.

Prava hrana

Za predivan torzo važno je i zdravo se hraniti, a za početak je dobro isprobati ovu dijetu - lagani proteini i puno povrća  s malim unosom ugljikohidrata.

Izbacite prerađenu hranu i mliječne proizvode, posebno sireve, jer oni će pokvariti vašu probavu i samo ćete taložiti masti. Kofein i alkohol zamijenite s 1,5 do tri litre vode dnevno.

Za vaše zdravlje i liniju dobre su monozasićene masnoće koje možete naći u avokadu, orašastim plodovima, sjemenkama i maslinovom ulju. Od povrća su najbolji špinat, leća, crni grah, no sve to ne smijete pržiti kako ne biste dodali suvišne kalorije.

Općenito izbjegavajte prženu hranu i ugljikohidrate - kruh, tjesteninu i krumpir. Možda zvuči čudno, ali ni žvakaće gume se ne preporučaju jer tako zapravo gutate zrak zbog čega će se na kraju vaš trbuh napuhnuti.

Još savjeta pronađite na http://action.tracyandersonmethod.com/.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
28.02.2010. 09:48:38
Novi komentar
nužno
nužno