« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Skinite višak kilograma kontrolom apetita

Skidanje viška kilograma sigurno vam neće uspjeti ako ne kontrolirate svoj apetit, pa evo nekoliko jednostavnih savjeta kako ga zavarati

Ne možete se zaustaviti? Evo savjeta!
Ne možete se zaustaviti? Evo savjeta! (DeviantArt)
Više o

mršavljenje

,

višak kilograma

,

apetit

,

kontrola apetita

Apetit je glavni neprijatelj u bitci s viškom kilograma, jer ako se nikako ne možete suzdržati od jedenja, sve vam je uzalud - kilogrami neće otići.

Stoga, evo nekoliko jednostavnih savjeta kako smanjiti apetit:

Jedite i zapisujte - napravite tablicu i zapisujte što sve jedete. često žvačemo, a da toga uopće nismo svijesni. Jedemo ostatke da se ne bace iposežemo za grickalicama koje su nadohvat ruke. Kad su u pitanju ostaci, stavljajte manje porcije, a grickalica se riješite.

Jedite voće - jabuke su bogate vlaknima i niskokalorične te su odličan saveznik u suzbijanju apetita. Posegnite za njima kad osjetite glad. Odlične su i kruške, ali i banane. One će vas sigurno zasititi. Istina, imaju više kalorija od ostalog voća, ali manje bilo što iz pekarnice.

Juhe - ako još uvijek nemate naviku jesti juhu, naviknite se što prije. Naravno, govorimo o domaćoj juhi, a ne onoj iz vrećice. Ona je odličan uvod u ručak. Smirit će vas i nećete navaliti na glavno jelo, već ćete, kad ono stigne na stol, biti staloženi i taman siti da ga možete u miru i s mjerom blagovati. Juhe su učinkovit odgovor na pitanje kako smanjiti apetit. 

Koristite svježe i pikantne začine - obogatite svoje obroke svježim začinima. Oni će im dati bogat okus i učiniti da prije budete siti. Jednako djeluju i ljuti začini, koji uz to zagrijavaju tijelo, ubrzavaju metabolizam i tope celulit.

Pijte vodu prije hrane - osjetite li glad prvo popijte čašu vode. Možda ste samo žedni. Često se dogodi da smo žedni, a ne gladni. 

Poklonite velike tanjure - hranu servirajte na malim tanjurima i prevarite mozak. To što pojedete bit će vam sasvim dovoljno. Na stol uz porcije stavite samo salatu. definirajte porcije i naviknite tijelo na njih. Budite disciplinirani za stolom. 

Propisno žvačite i polako jedite - ne zaboravite sjesti za stol kad jedete i propisno prožvakati svaki zalogaj. Ne žurite se. Uživajte u obroku i društvu. 

Svijest - porivi za hranom su mnogobrojni, a jedino glad je opravdana. Osvijestite što jedete i kada jedete i je li posežete za hranom iz utjehe. 

01.06.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno