« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
OBAVEZNO!

Voda s krastavcima je pravi napitak!

Krastavac je bogat mineralima, prirodnim solima, enzimima i vitaminima, a jak je antioksidans, pa postoji minimalno šest razloga zašto biste trebali piti vodu s krastavcima

Voda s krastavcima je odlična za vas
Voda s krastavcima je odlična za vas (Arhiva)
Više o

voda

,

voda s krastavcima

Voda s krastavcima čini se kao bezvezan napitak, pogotovo zato što su ga brojne manekenke učinile popularnim, no, često se zanemaruju njezine brojne zdravstvene dobrobiti, osim rješavanja od suvišnih kilograma.

Način pripreme krajnje je jednostavan, u dvije litre vode stavite očišćen i na kolutiće narezan krastavac s korom, najbolje iz organskoga uzgoja, nakon čega vodu ostavite kratko vrijeme u hladnjaku. Krastavac je bogat mineralima, prirodnim solima, enzimima i vitaminima, a jak je antioksidans. Postoji minimalno šest razloga zašto biste trebali piti vodu s krastavcima:

Čuva zdravlje srca - voda s krastavcima utjecat će na snižavanje krvnoga tlaka i time smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Detoksikacija - jedan je od najjačih napitaka za detokskaciju. Obzirom da puno vlakana i vode, ovaj će napitak doslovno istjerati sve toksine iz tijela.

Jača kosti - krastavac ima visok udio vitamina K, koji ojačava kosti. Iako neće spriječiti niti izliječiti osteoporozu, pijenje vode s krastavcima itekako će ojačati vaše kosti i time i odgoditi pojavu osteoporoze ili bolova u leđima.

Jača mišiće - krastavac je prepun nutrijenata, koji pogoduju i u izgradnji mišića. Ukoliko redovito vježbate i nastojite izgraditi mišiće, za optimalne rezultate nastojte dnevno popiti barem dvije čaše vode s krastavcima.

Ljepota kože - voda s krastavcima, koji su bogati silicijem, koji se koristi i za liječenje akni, hidratizirat će, tonirati i umiriti vašu kožu. Antioksidansi u krastvcima također štite kožu.

Sprječava nastanak kroničnih bolesti - kako su krastavci puni jakih antioksidansa, jačaju funkciju mozga, smanjuju stres i sprečavaju nastanak bolesti vezanih za starenje, kao što su dijabetes, Alzheimerova bolest, bolest očiju i druge.

01.06.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno