« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
PRIMJENITE

Par savjeta za jači imunitet

Promjenama u načinu prehrane i života možete napraviti prava mala čuda za svoje zdravlje

Napravite par promjena i bit će vam sjajno!
Napravite par promjena i bit će vam sjajno! (Arhiva)
Više o

imunitet

,

prehrana

,

vježbanje

,

savjeti

,

san

,

prijatelji

,

jačanje imuniteta

Imunitet treba tijekom cijele godine održavati na što višoj razini kako biste bili zdravi, puni energije i spremni za sve izazove koji vam se ispriječe na putu.

S malim promjenama u načinu života i prehrane možete napraviti čudesne stvari za svoje zdravlje, pa evo četiri dobra savjeta na što trebate paziti:

Prehrana - zaboravite na gotovu hranu i sve što je u konzervama. Neka vam odlazak na tržnicu postane navika. Vaš organizam zaslužuje i treba svježe povrće, voće, jaja, sir, mlijeko, ribu i kvalitetno meso. Pripremajte obroke na najjednostavniji način. Povrće minimalno termički obradite.U salatama koristite maslinovo, laneno ili bučino ulje i jabučni ocat ili limun. Jedite raznoliko i sezonski, a rafinirani šećer skroz izbacite. Neka vam želju za slatkim utaži voće, a kavu zasladite medom. Uvijek pri ruci imajte šaku orašastih plodova. Spasit će vas od nezdrave hrane i pekarskih proizvoda. Pijte dovoljno vode. Kad god se sjetite popijte čašu. 

Prijatelji - družite se koliko god možete, uživajte u njihovoj prisutnosti jer vam oni pune baterije. Njegujte prijateljstva i smijte se. Ako niste optimist, naučite to biti. Može se.

San - za zdrav organizam ključan je dobar san. Tijelo se u snu odmara i regenerira i to mu ne smijete uskraćivati. Spavajte u provjetrenoj sobi koja se ne grije. Odlazite na počinak uvijek u isto vrijeme i budite se isto tako. Tijelo voli red. Bilo bi dobro ići spavati prije 23 sata. Koliko treba spavati - ovisi o organizmu. Slušajte ga. 

Vježbanje - stižu sunčani dani i vrijeme savršeno da ga provedete vani. Pokušajte pronaći barem pola sata u danu za sebe - prošetajte, trčite, preskačite vijaču, uživajte u prirodi. Ne morate zbog toga otići izvan grada, ako u njemu živite. Pronađite negdje u svome kvartu lijepo mjesto za sebe. Uzmite u zadatak da se svaki dan morate oznojiti. To je zdravo za vas i ojačat će vaš imunitet. 

07.03.2017. 14:46:00
Novi komentar
nužno
nužno