« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
FIT UZ SLATKIŠE

Novi trend u mršavljenju: Čokoladni kolač za svaki doručak

Vjerovali ili ne čokoladni kolač za doručak vam može pomoći da smršavite, a na duge staze sprječava vračanje neželjenih kilograma

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

doručak

,

čokolada

,

mršavljenje

,

slatkiši

,

čokoladni kolač

Čokoladni kolač za doručak zvuči kao san za mnoge ljude koji muku muče s raznim dijetama, no znanstvenici tvrde da puni obrok ujutro, uključujući i desert, doprinosi gubitku neželjenih kilograma.

Tim znanstvenika sa Sveučilišta Tel Aviv otkrili su da kvalitetno izbalansirani doručak od 600 kalorija uz koji se pojede čokoladni puding pomaže ljudima na dijeti da izgube više kilograma, te na duge staze sprječava tzv. jo-jo efekt - vraćanje svih izgubljenih kilograma plus kamate.

Ključ je da zadovoljite potrebu za hranom ujutro kada je metabolizam najaktivniji, a uz to sve unesene kalorije "spržimo" tokom dana. Apsolutno izbjegavanje slatkiša može dugoročno stvoriti psihološku ovisnost o tim namirnicama, stoga je desert za doručak izvrstan način da zadovoljite i kontrolirate želju za slatkim tokom dana.   

Kroz 32 tjedna koliko je eksperiment trajao, ljudi koji su se pridržavali dijete u kojoj je bio doručak sa desertom u prosijeku su izgubili oko 18 kilograma. S druge strane, volonteri koji se nisu ujutro osladili čokoladom prvo su izgubili na težinu, no nakon polovice testa ponovno su se vratili na prvotnu tjelesnu težinu.

08.02.2012. 16:45:29
Novi komentar
nužno
nužno