« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Ne da vam se vježbati? Jedite kurkumu!

Učinci kurkume na zdravlje su jednostavno nevjerojatni, pa više ne bi trebalo biti razloga da je ne uvrstite u svoj svakodnevni jelovnik

Čudesna kurkuma čuva srce
Čudesna kurkuma čuva srce (Arhiva)
Više o

tjelovježba

,

zdravlje srca

,

kurkumin

,

kurkuma

Kurkuma, poznati začin indijske kuhinje osim što daje neponovljivo dobar okus jelima ima i blagotvorne učinke na zdravlje, naročito za srce i krvožilni sustav, pokazala su najnovija istraživanja.

Kurkumin, primarni polifenol u kurkumi poboljšava funkcije krvnih žila jednako kao i umjerena aerobna tjelovježba tipa vožnje bicikla, brzog hodanja ili aerobika.

Nakon završetka ispitivanja ustanovljeno je da redovito uzimanje kurkume baš kao i redovito aerobno vježbanje poboljšava endotel.

Magnituda poboljšanja bila je jednaka u obje skupine ispitanica što znači da bi se upravo kurkuma u budućnosti mogla koristiti kao sredstvo za sprječavanje pada fukncije vaskularnog sustava.

Naravno, stručnjaci upozoravaju kako se vježbanje nikada ne smije zamijeniti s nekim 'suplementom' - trebamo u svakodnevnu rutinu uključiti i vježbanje i kurkumu jer će tako učinak na zdravlje biti jači i dugotrajniji.

12.11.2015. 09:04:00
Novi komentar
nužno
nužno