« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
MLJAC

Namirnice koje tope masnoće

Namirnice s niskim glikemijskim indeksom - jabuke, raženi kruh ili slanutak najbolje otapaju potkožno masno tkivo, kažu stručnjaci

Raženi kruh otapa masnoće
Raženi kruh otapa masnoće (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

ananas

,

cimet

,

namirnice

,

jabuke

,

grejp

,

glikemijski indeks

,

orašasti plodovi

,

topljenje masnoća

,

bromelain

,

raženi kruh

,

cinamaledehid

Potkožne masnoće treba otopiti, a nema boljeg načina nego konzumacijom namirnica koje će nam u tome pomoći, tvrde stručnjaci. Na prvom su mjestu začini kao što je đumbir ili čili papričice koje povećavaju unutarnju tjelesnu temperaturu i ubrzavaju metabolizam.

Oleinske kiseline iz maslinovog ulja pomažu razgradnji masti u masnim stanicama, pružajući pritom i prouupalnu zaštitu, a metabolizam će vam ubrzati i orašasti plodovi, koji uz to ima velik udio antioksidansa.

>> Otkriveno kako nastaju dobre smeđe masne stanice koje tope kalorije >>

Ananas sadrži bromelain, spoj koji pomaže gušterači u razgradnji hranjivih tvari i potiče njihovo bolje iskorištavanje kao energije, dok cimet sadrži cinamaledehid, spoj koji u suradnji s ostalim fitonutrijentima regulira razine šećera u krvi i smanjuje apetit.

Grejp je pun naringina čiji je zadatak topljenje uskladištenih masnih stanica, likopena i vitamina A i C koji će ojačati imunitet, dok je zeleni čaj prepun flavonoida, naročito katehina s antioksidativnim učinkom.

>> Skrivene moći masnih stanica >>

Sve u svemu, zdrava hrana je i ukusna, isprobajte.

02.02.2015. 13:22:00
Novi komentar
nužno
nužno