« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako nas posao deblja

Kilogrami viška mogu se lijepiti na nas i na poslu, pa evo nekoliko grešaka koje radimo, a one nam donose probleme sa zakopčavanjem hlača

Što NE treba raditi
Što NE treba raditi (Arhiva)
Više o

višak kilograma

,

debljanje

,

prehrambene navike

Posao nam može nabiti višak kilograma, smatra više od 40 posto ispitanika u istraživanju tvrtke CareerBuilder, a evo i razloga koji su doveli do debljanja.

Vožnja automobilom na posao jedan je od prvih razloga za višak kilograma, što je pokazao i cijeli niz istraživanja koja su utvrdila da oni koji na posao idu pješice ili biciklom imaju niži indeks tjelesne mase BMI. I da, sretniji su na poslu ...

>> Radite posao koji ne volite? To vas deblja i ugrožava zdravlje >>

Stres na poslu također ima loš utjecaj na našu liniju, jer hormon stresa kortizol tjera tijelo na čuvanje masnih naslaga oko struka i izaziva želju za slatkim. Kako dokazano može u nekim slučajevima dovesti do razvoja dijabetesa tipa 2, pod hitno nađite neki ispušni ventil.

Loše je i nositi posao kući, jer ga obično obavljamo navečer kad svi legnu spavati, a kraj nas se obično nađe i tanjur s hranom, što naravno vrlo brzo ima utjecaja na našu liniju.

>> Stres na poslu deblja >>

Naravno, ured je mjesto puno iskušenja, od nezdravih grickalica do nezdravog ručka - istraživanje je pokazalo da oni koji ne ponesu obrok od kuće svrate do prve pekare ili naruče neku brzu hranu.

Kako i navike kolega imaju velik utjecaj na nas, ovo se može pretvoriti u pravi problem u okruženju gdje svi vole brzu hranu - i oni najčvšći će ubrzo pokleknuti kako se ne bi isticali i osjećali usamljeni i isključeni.

>> Kultura jedenja  - kako uživati u hrani bez debljanja >>

Sve u svemu, kad krenete na pauzu, kupite vrećicu orašastih plodova i prošetajte, tako ćete na poslu skinuti kilograme umjesto da ih dobijete.

02.02.2015. 11:24:00
Novi komentar
nužno
nužno