« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
OPREZNO

Namirnice koje donose loše raspoloženje

Neke od namirnica koje svakodnevno unosimo imaju loše djelovanje na naše raspoloženje, pa bi ih trebalo izbjegavati u širokom luku

Čips loše utječe na raspoloženje
Čips loše utječe na raspoloženje (Shutterstock)
Više o

hrana

,

nezdrava hrana

,

čips

,

sokovi

,

kikiriki

,

namirnice

,

raspoloženje

,

margarin

,

sjemenke bundeve

Hrana ima velik utjecaj na raspoloženje, a kako mnoge namirnice koje svakodnevno konzumiramo imaju negativan utjecaj i pogoršavaju nam raspoloženje, dobro je znati što je potrebno izbjegavati.

Čips je pržen u ulju, prepun je omega 6 masnih kiselina koje, osim što pogoršavaju raspoloženje, smanjuju učinkovitost omega 3 masnih kiselina koje su dobre za zdravlje.

>> Kako hranom poboljšati raspoloženje >>

Kikiriki je ukusna i zdrava grickalica, no jedino u slučaju da uzmete onaj u ljusci. Očišćeni, prženi i posoljeni kikiriki u plastičnim vrećicama prepun je soli i aditiva koji mogu uzrokovati slabost, migrene i poteškoće s disanjem.

Margarin je napravljen od industrijskih masti i pun je omega 6 masnih kiselina koje imaju snažan utjecaj na raspoloženje, kao i na razinu inzulina. To je nedvojbeno umjetna hrana koju tijelo teško probavlja, dok je maslac bogat omega 3 masnim kiselinama, sjajnim saveznikom u borbi za zdravlje mozga, linolenskom kiselinom koja smanjuje salo na trbuhu i prevenira srčani udar.

>> Hrana koja popravlja raspoloženje >>

Sjemenke bundeve izuzetno su zdrave, prepune su minerala i prirodnih antidepresiva, nosamo ako su neprocesirane. Ove koje kupujete u trgovini pune su kalijevog bromata koji će štitnjači otežati apsorpciju joda i stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme. Kupite ih na tržnici ili izvadite sami iz bundeve, malo posušite u pećnici uz prstohvat soli po njima i evo zdrave grickalice.

>> Kako brzo popraviti raspoloženje >>

Sokovi se u našem tijelu pretvaraju u - mast. Njihova je karakteristika naglo podizanje razine šećera u krvi, što uzrokuje poboljšanje raspoloženja, no jednako tako naglo i ruše šećer, što vodi u promjenu raspoloženja. Recept je jednostavan - radite svoje sokove od svježeg voća i povrća.

Jedite zdravo i raspoloženje će vam biti na visini.

 

 

17.03.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno