« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
EH, DA ...

Mitovi o mršavljenju koje trebate odmah zaboraviti

Kao i svaka tema koja je napeta i u trendu, mršavljenje je postalo okruženo mitovima koje "jednostavno morate slušati" - e, pa ove nemojte, ni u ludilu

Ovo postižete jedino na pravi način
Ovo postižete jedino na pravi način (Shutterstock)
Više o

doručak

,

kalorije

,

mršavljenje

,

masti

,

sokovi

,

kardio vježbe

,

mitovi

,

vaganje

,

mali obroci

Mršavljenje i mitovi idu ruku pod ruku, pa evo nekih koje trebate preskočiti ako stvarno želite skinuti kilograme:

Brojanje kalorija - nisu sve kalorije iste, jer vrsta hrane koju jedete ima ključan utjecaj na ostale faktore debljine - glad, apetit i hormone, stoga da, trebate dobro izračunati koliko kalorija unosite, no jednako tako obratiti pažnju na podrijetlo kalorija.

Čišćenje sokovima - raznorazne "detoksikacije" i "čišćenja organizma" sokovima vrlo su popularna, navodno i učinkovita, no nema niti jednog relevantnog istraživanja koje bi to i potvrdilo svojim rezultatima.

Doručak - kaže se da se mora doručkovati, pa i kad niste gladni ... iskreno, dovoljno je istraživanja pokazalo da ubrzavanje metabolizma doručkom nije toliko ključno za mršavljenje i da se ovaj obrok smije preskočiti.

Izbacivanje masti - da, kaloričnije su od proteina i ugljikohidrata, pa što onda? To samo znači da ćete duže biti siti, a sami odvagnite koliko ih trebate pojesti. Osim toga, tijelo bez masnoća ne može ispravno funkcionirati.

Mali obroci - kažu vam da trebate jesti šest, sedam, osam puta dnevno? Ne slušajte ih, nema razlike u trošenju kalorija ako jedete manje obroke više puta u odnosu na uobičajena tri glavna obroka. Matematika je jednostavna - ako želite skinuti višak, morate potrošiti više nego što ste unijeli, na bilo koji način.

zdrav i osvežavajući ljetni obrok - salata

Mršavljenje na brzinu - navodno nije dobro jer će vam se kilogrami odmah vratiti ... neće, ako ste disciplinirana osoba. Inače, naravno, hoće, no tako će biti i nakon bilo koje dijete provedene samo za jedan događaj, nakon čega se počinje jesti kao i prije. 

Kardio vježbe - nema dokaza da su kardio vježbe učinkovite baš svima pri skidanju kilograma, to se mijenja od osobe do osobe, pa vi vježbajte sve moguće i to svakoga dana, to će sigurno upaliti

Vaganje - kažu da se ne smijete vagati svakoga dana jer težina varira zbog različitih faktora, no istraživanja su pokazala da je psihološka korist od svakodnevnog vaganja tolika da to ne biste trebali preskakati

11.04.2016. 13:22:00
Novi komentar
nužno
nužno