« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
SUPER!

Loše navike koje su dobre za zdravlje

Nije svaka loša navika štetna, dapače, dosta njih vam zapravo ide u korist

Sanjarenje na poslu čuva sinapse
Sanjarenje na poslu čuva sinapse (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

kava

,

stres

,

vježbanje

,

loše navike

Imati život pod kontrolom je jedna stvar, a biti totalni freak je ipak nešto sasvim drugo. Ovo se naročito odnosi na određene navike za koje mislimo da su ultimativno loše, no pokazuje se da baš i nije tako.

Recimo, vježbate ... Vrijedno, svakodnevno, u želji da budete zdravi i lijepi. E pa da biste bili u odličnoj formi, dovoljno je vježbati tri puta tjedno a ostale dane pustite mišiće da se obnove i ojačaju i samo prošetajte.

Prigovaraju vam zbog kave na pauzi? Nemaju pravo, jer žene koje piju 2 - 3 šalice kave dnevno imaju 15 posto manji rizik od depresije, jer kofein potiče mozak na stvaranje serotonina i dopamina. Ne manje važna je činjenica da je kava bogata antioksidansima koji su važni za prevenciju raka. 

Uzmimo i primjer uzimanja vitamina. Ako svaki dan uzimate neki multivitamin, sami sebi ste jako važni jer, kao, pazite na svoje zdravlje. No, većina ljudi misli da je to sve što trebaju raditi, pa preskaču vrlo važne stvari poput doručka ili šetnje.

Manja količina stresa odlična je za aktivnost mozga, a maštanje, pa bilo ono i na poslu, čuva sinapse i sprječava propadanje mozga. 

Stoga, nemojte biti baš tako rigidni prema sebi i nasmijte se barem jednom dnevno od srca, to proširuje krvne žile i snižava tlak, oslobađajući pritom i hormon sreće. 

09.10.2012. 16:49:00
Novi komentar
nužno
nužno