Zdravlje nema prethodne stranice
HMMM...

Koliko treba biti procijepljenost covida?

objavljeno prije 13 sati i 33 minute

Stopa je određena na temelju nekoliko studija, rekla je u petak na konferenciji za novinare u Ženevi Katherine O'Brian, šefica WHO-ovog odjela za cijepljenje, prenosi agencija… više »

LOGIČNO

Restorani su leglo zaraze?

objavljeno prije 14 dana i 11 sati

U SAD-u raste broj novozaraženih pa otvaranje restorana predstavlja najveći rizik od širenja virusa, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Nature. Istraživači su pratili… više »

UPS!

Covid-19 može utjecati na plodnost ?

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Muškarci koji se zaraze koronavirusom imaju možda i novu potencijalnu brigu, jer je novo istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu World Journal of Men's Health pokazalo da se… više »

MA DA?

I Aspirin kao lijeko protiv covida?

objavljeno prije 20 dana i 21 sat

U pacijenata zaraženih novim koronavirusom povećana je prijetnja stvaranja krvnih ugrušaka zbog hiper-reaktivnih trombocita, krvnih pločica važnih u zaustavljanju krvarenja. Aspirin je… više »

ZNATE LI?

Koliko odjeća ostaje na koronavirusu?

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

Stručnjaci vjeruju kako u mnogim situacijama nije vjerojatno da će virusne čestice sletjeti na odjeću, posebice ako se fizički distancirate, a ljudi koje srećete nose maske. Važnije od… više »

UKLJUČITE SE

Movember – mjesec borbe protiv raka prostate

objavljeno prije 23 dana i 18 sati

Movember! Već sedamnaestu godinu zaredom muškarci puštaju brkove u studenom kako bi osvijestili javnost na važnost prevencije od raka prostate. Preventivni pregledi omogućavaju… više »

ODLIČNO

Zelene površine pomažu u prestanku pušenja

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Rezultati studije provedene među 8000 Britanaca dovode u vezu blizinu i pristup zelenim površinama sa smanjenom vjerojatnošću da će osoba postati pušač i većom… više »

IDEJA?

Vitamin D u kruhu i mlijeku?

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Doktor Gareth Davies, neovisni medicinski istraživač, među grupom je znanstvenika koji već mjesecima istražuju ulogu vitamina D u prevenciji covida-19, a sada potiču dužnosnike na… više »

UPS!

Jesu li trgovci superširitelji zaraze?

objavljeno prije 27 dana i 13 sati

Rezultati su objavljeni u časopisu Occupational & Environmental Medicine, a ukazuju na to da bi radnici u prehrambenim trgovinama mogli biti super-širitelji, jer su tri od četiri… više »

ZNATE LI?

Što o vama govori nenošenje maski?

objavljeno prije 28 dana i 13 sati

Maske su naša realnost, željeli mi to ili ne, pa su i brojne su studije pokazale da čak i nošenje jednostavne maske može smanjiti rizik od infekcije za veliki postotak, no… više »

SAVJETI

Kako koristiti maske u restoranu?

objavljeno prije 1 mjesec

Restoranima je posao kompliciran i bez covida, ali sada... Nekoliko je nejasnih stvari po tom pitanju, od toga skidamo li masku čim sjednemo, treba li je odložiti na stol i trebamo li je… više »

BOLESTI

Svjetski dan psorijaze - online baza znanja

objavljeno prije 1 mjesec

U svijetu od nekog oblika psorijaze boluje između 2 i 3% stanovništva ili 125 milijuna ljudi, dok u Hrvatskoj od psorijaze boluje oko 1.7% stanovništva, odnosno oko 68.000… više »

ZNATE LI?

Kad se pojavljuju prvi simptomi korone?

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), "u prosjeku treba 5 do 6 dana od kada je netko zaražen virusom da bi se simptomi pokazali, no to može potrajati i do 14 dana." Pet do 14 dana… više »

MASKE

Kakve maske stvarno djeluju?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Znanstvenici sa Sveučilišta u Tokiju izgradili su sigurnu komoru s glavama lutaka okrenutima jedna prema drugoj. Jedna glava, opremljena raspršivačem, simulirala je… više »

DUGO...

Koronavirus na koži živi 9 sati

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Za usporedbu, patogen koji uzrokuje gripu na koži preživljava oko 1,8 sati, rezultati su studije objavljene u listopadu u časopisu Clinical Infectious Diseases. "Devetosatno preživljavanje… više »