« Ekosfera
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
PRIRODA DAJE

Konopljino ulje, izvor zdravlja

Od svih hladno prešanih ulja, ulje konoplje je najbolji čistač organizma svojom idealnom kombinacijom omega-3 i omega-6 masnih kiselina

Čudesno hladno prešano ulje konoplje
Čudesno hladno prešano ulje konoplje (Herbio plus)
Više o

zdravlje

,

vitamini

,

minerali

,

omega-3 masne kiseline

,

omega-6 masne kiseline

,

ulje konoplje

Ulje konoplje izuzetno je zdravo jer pomaže kod reguliranja tjelesne težine, redovitom upotrebom snižava loš kolesterol do 65%, ima jaka antioksidacijska svojstva, ima jaka antimikrobna i prootuupalna svojstva, izbacuje suvišnu vodu iz organizma, regulira probavu i metabolizam masti, čisti i jača arterije, regulira rad jetre i gušterače......

Ulje konoplje također pomaže kod problema menopauze, dijabetesa i sprečava razvoj dijabetesa tipa 2, bubrežnih oboljenja, gastritisa i reumatoidnog artritisa, hemeroida, autoimunih bolesti (alergija), zdravlja kože, kose i noktiju, jača koncentraciju i pamčenje.....

VITAMINI

Vitamini su esencijalni nutrijenti koje ljudsko tijelo ne može sintetizirati i mora ih uzimati putem hrane. Vitamini nastaju u biljkama uz pomoć sunca i/ili u bakterijama; u nekim slučajevima mogu nastati u ljudskom ili životinjskom organizmu.  Postoji oko 40-tak različitih tvari poznatih kao esencijalni nutrijenti u čovjekovoj prehrani, od toga je 15 vitamina. Sjeme konoplje je bogat vitaminima B skupine i E vitamin.

MINERALI
Minerali nutrijenti ili mineralne hranjive tvari su kemijski elementi potrebni živim organizmima, a najvažniji  su: kalcij, magnezij, kalij, natrij, cink, bakar, željezo, mangan, fosfor i jod. Biljke apsorbiraju otopljene minerale u tlu. Oko 16 kemijskih elemenata potrebno je za biokemijske procese u čovjeku te za strukturne i funkcionalne uloge. Sjeme konoplje sadrži željezo, fosfor, magnezij, mangan, bakar, kalij i cink.

Hladno prešano ulje konoplje sadrži oko 75% višestruko nezasićenih masnih kiselina koje se pravilnom konzumacijom ne talože u salo, tzv. zdrave masti. Masti su jako bitne za naš organizam: izvor su energije, štite od infekcija jer potiču proizvodnju antitijela, gradivni su element tkivne masti, mozga  i služe kao otapalo vitamina A, D, E i K i sl.

Ulje jestive konoplje neizostavno je pri punovrijednoj hladnoj kuhinji, ali nije primjereno za visoke temperature (nemojte ga zagrijavati iznad 180 °C).  Zelene je boje i ima blagi okus oraščića.

Preporuka za konzumaciju: 1 - 3 male čajne žlice kroz dan, najbolje prije obroka!

Sve o ulju konoplje pročitajte na stranicama www.herbioplus.com, a tamo možete i naručiti sve proizvode od industrijske konoplje.


02.12.2013. 18:07:00
Novi komentar
nužno
nužno