« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
SAMI ODABERITE

Koji je sport najbolji za vas?

Od toliko mogućnosti može biti teško odabrati pravi oblik rekreacije, no samo razmislite što želite postići i brzo ćete doći do rješenja

(MWN)
Više o

pilates

,

tjelovježba

,

vježbanje

,

sport

,

yoga

,

badminton

,

spinning

,

aerobik

,

teretana

,

squash

Od naporne teretane pa do zabavnog badmintona - sigurno postoji neki sport ili tjelovježba koja će vas oduševiti i pomoći vam da skinete višak kilograma te da budete u dobroj formi.

Pilates

Pilates nije klasičan sport. Uz njega možda i nećete izgubiti puno kilograma, ali će se vaši mišići produžiti i ojačat će. Kod pilatesa je vrlo važno disanje, a naglasak je na polaganom buđenju mišića cijelog tijela. Osim toga, pilates će probuditi i vašu psihu pa će i vaše mentalno zdravlje biti bolje.

Spinning

Uz spinning ćete sigurno ojačati svoje tijelo ali i izbaciti svu negativnu energiju. U ovom relativno novom sportu vozite sobni bicikl, ali uz brzu glazbu i posebna osvjetljenja uz koja ćete se osjećati kao da ste u disko klubu.

Squash

Squah spada među brže sportove pa ga liječnici ne preporučaju ljudima s prekomjernom težinom. No, izvrstan je za mlade ljude koji žele poboljšati svoju kondiciju. Ipak, ako želite smršaviti, trebali biste ga kombinirati s još nekom aktivnošću.

Aerobik

Aerobik je jednostavno klasika i ne izlazi iz mode. Uz dobrog instruktora uz aerobik biste poprilično lako trebali izgubiti višak kilograma. Ako vam se ne sviđa klasičan aerobik, odaberite onaj u vodi, koji je i bolji ako želite izgubiti mnogo kilograma.

Badminton

Ako uz vježbanje želite i zabavu i druženje, badminton je odličan izbor. I varate se ako mislite da nije dovoljno dobar za gubitak kilograma - to je vrlo brz i dinamičan sport koji će vam pomoći u formiranju dobre figure.

Borilački sportovi

Treninzi borilačkih vještina često uključuju vježbe izdržljivosti, pa ćete tako izdužiti mišiće i poboljšati kondiciju. Jedan od najpopularnijih je kickboxing koji se može vježbati i u vodi. Borilački sportovi odlični su za dinamične osobe, ali prekomjerna težina može u ovim sportovima biti prepreka.

Yoga

Za cjelokupno zdravlje vašeg organizma idealna je yoga koja će i vaše tijelo i vaš duh učiniti čvrćim i zdravijim. Postoji nekoliko vrsta yoge, pa je najbolje posavjetovati se s instruktorom koja bi bila najbolja za vas.

Teretana

Vježbe u dobroj, staroj teretani trebao bi vam sastaviti trener koji će prije toga biti upoznat s vašim zdravstvenim stanjem. Nipošto ne biste smjeli samo ući u trenirku i početi dizati utege. Ako ćete se pridržavati preporučenog programa, vrlo brzo ćete početi mršavjeti, a vaše tijelo će se učvrstiti.

01.02.2010. 22:24:02
Novi komentar
nužno
nužno