« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana
SAVJETI

Kako zaspati za najviše 10 minuta

Vjerojatno već znate da meditacija može biti izvrstan saveznik u takvim situacijama

Nije nemoguće, štoviše!
Nije nemoguće, štoviše! (Arhiva)
Više o

spavanje

,

meditacija

,

san

Kao što dobro znamo, kvalitetan san uvelike pridonosi dugovječnosti, sreći i produktivnosti. Ipak, nije uvijek lako zaspati. Meditacija može biti izvrstan saveznik u takvim situacijama.

U nedavnoj epizodi podcasta Ten Percent Happier with Dan Harris Jeff Warren, instruktor meditacije, demonstrirao je metodu koja se sastoji od tri koraka i jamči da ćete zaspati u 10 minuta.

Evo koraka koje trebate slijediti.

Počnite s opuštenim stavom - nastojte biti što opušteniji nakon što legnete u krevet, predlaže Warren. Skepticizam može spriječiti da meditacija djeluje pa se morate otvoriti procesu. "Što ste napetiji, to će biti teže", rekao je.

Pretvarajte se da tonete u san - oponašajte način na koji ljudi dišu dok spavaju. Ako spavate s malo otvorenim ustima, zauzmite taj položaj dok meditirate. Razmislite čak o tome kako biste nekoga prevarili i glumili da spavate.

Slijedite tijelo - na kraju Warren kaže da se prepustite slikama koje vam se pojavljuju pred očima. Nemojte o njima razmišljati, već pustite da vas vode. "Važno je da ne pružate nikakav otpor, da ste potpuno opušteni, da vaše misli lutaju", poručio je.

Znamo da vam zvuči nemoguće ako inače imate problema sa snom, no ova metoda stvarno radi, probajte par dana...

12.08.2023. 20:02:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.08.2023. 17:52
    lagana muzika
Novi komentar
nužno
nužno