« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
PUMP UP

Kako vratiti energiju i optimizam

Prepuštanje je najgora stvar koju možete napraviti za sebe i okolinu, pa poslušajte par dobrih savjeta

Budite optimist s pokrićem
Budite optimist s pokrićem (Shutterstock)
Više o

zdrava hrana

,

vježbanje

,

zdrav život

,

dovoljno sna

,

zdrav san

Jest da je kriza i da je vrijeme ružno, a političari zli i pokvareni, no ipak postoji više načina kako se možete osjećati bolje, mlađe i energičnije. Prepuštanje je najgora stvar koju možete napraviti za sebe i okolinu, pa poslušajte par dobrih savjeta.

Za početak, treba vam dovoljno sna, pa se potrudite ranije odlaziti u krevet, preskočite gledanje televizije i buljenje u monitor i bit ćete zdraviji i odmorniji. San je jedino vrijeme kad se naše tijelo oporavlja, pa je dovoljno da mjesec i pol dana spavate osam sati dnevno i potpuno se oporavite.

Sljedeća na listi je hrana, koja bi trebala biti zdrava koliko god je to moguće. Voće i povrće uz čašu vode kao početak svakog obroka dat će vam polet i svježinu svojim antioksidansima, a ne morate nužno preskakati deserte. Ako vam je 90 posto hrane na tanjuru zdravo, sladoledi su stvar za vas.

Naravno, lako je reći da treba jesti zdravo, no tržnice su prepune domaće hrane ako je znate prepoznati i iskoristiti to što je naizgled ružna. To će joj samo sniziti cijenu, a vama dati jeftini i zdrav obrok. 

Vježbanje je važan dio zdravog života, no to ne mora nužno biti u teretani, bit će dovoljno i vježbanje u svojoj sobi uz otvoren prozor. Ipak, prvo naučite vježbati ako baš nikad niste, jer ispravno vježbanje pomaže regeneraciji i učvršćivanju mišića.

Puštajte pritom omiljenu glazbu koja će vas ubaciti u pravo rasploženje, pa ste ubili dvije muhe jednim udarcem. Još kad u sve to uvučete i partnera, život će vam se u kratkom vremenu okrenuti naglavačke i sigurno ćete lakše pronaći izlaz iz svakodnevnih problema.

28.02.2013. 19:09:00
Novi komentar
nužno
nužno