« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako smršaviti bez dijeta i vježbanja

Ako mislite da je jedini način da izgubite kilograme dijeta i vježbanje, varate se - to se može bez i jedne prolivene kapi znoja i uz male promjene u prehrani

Neka vam zeleni čaj bude na stolu
Neka vam zeleni čaj bude na stolu (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

maslinovo ulje

,

vježbanje

,

savjeti

,

skidanje kilograma

,

mršavljenje bez dijete

,

mršavljenje bez vježbanja

,

kupovni sokovi

Dijeta i vježbanje dvije su mantre koje se uvijek ponavljaju kad se povede razgovor o skidanju suvišnih kilograma, no ako pitate nutricioniste, oni će vam uvijek reći da je dijeta najgori izbor, jer zapravo treba promijeniti životne navike.

U ovo moderno doba visokoprocesirane hrane i pića usvojili smo mnoge štetne navike koje nam dodaju kilograme, pa je tako dovoljno promijeniti samo neke stvari o kojima inače ne razmišljamo kako bismo postigli odlične rezultate, bez gladovanja i znojenja u teretani.

>> Intenzivno vježbanje deset minuta dnevno najbolje je za zdravlje >>

Naravno, tjelesna aktivnost i dalje je na vrhu liste obaveznih navika, jer će nam osim manje kilograma donijeti i više zdravlja, no ostali savjeti ne mogu se nazvati dijetom već - pametnim navikama. 

Tako, primjerice, sokove koje pijete razblažite običnom ili mineralnom vodom u omjeru pola pola. Na taj ćete način izbjeći konzumaciju 85 kalorija po čaši, što prosječnom konzumentu može omogućiti gubitak od najmanje 2.3 kg godišnje.

>> Kupovni voćni sokovi nisu dobar izbor >>

Nadalje, počnite čitati deklaracije na namirnicama koje kupujete i pogledajte koliko imaju kalorija, šećera, soli i ostalih aditiva. Pametnom kupovinom godišnje možete skinuti i preko tri kilograma birajući zdravije namirnice.

>> Kako se šećer i sol skrivaju na deklaracijama >>

Umjesto maslaca koristite maslinovo ulje, po mogućnosti domaće, jer je bitno zdravije i unosit ćete čak 52 kalorije manje po samo jednoj šniti kruha nego da jedete maslac, što je sjajna brojka. 

>> Kako najbolje iskoristiti masline i maslinovo ulje u prehrani >>

Jutarnji obrok žitarica obavezno pospite sjemenkama lana, koje ćete prije toga samljeti u blenderu, jer njihov visok udio vlakana pomaže u zadržavanju osjećaja sitosti. Možete i ispeći kekse od integralnog brašna s lanom i sezamom koji će vam zamijeniti grickalice tijekom dana. 

>> Sjemenke koje su odlične za zdravlje >>

Jednostavan trik s povrćem omogućit će vam manji unos kalorija - iscjeckajte ga na veće komade. Na taj ćete ga način duže žvakati, što će dati vremena tijelu da javi mozgu da je sito, a i bolje ćete iskoristiti sve nutrijente koje povrće ima. Zvuči smiješno, no pokazalo se točnim. 

Za kraj, unosite dovoljno tekućine tijekom dana, a prije obavezne šetnje popijte zeleni čaj - kofein će osloboditi masne kiseline i pomoći pri sagorijevanju viška masnoća. Cijelom će procesu pomoći polifenoli kojih je u zelenom i crnom čaju u izobilju. 

01.07.2014. 13:23:00
Novi komentar
nužno
nužno