« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Kada zapravo trebamo jesti?

Ma koliko se činila stara, ona narodna da treba doručkovati kao kralj, ručati kao princ i večerati kao prosjak nikad nije bila aktualnija

Doručak se ne preskače!
Doručak se ne preskače! (Shutterstock)
Više o

doručak

,

Ručak

,

večera

,

vrijeme obroka

Vrijeme kad jedemo obroke jednako je važno kao i njihova kvaliteta i kalorijska vrijednost, tvrde stručnjaci za prehranu, naročito u situacijama kad pokušavate skinuti višak kilograma.

Brži gubitak kilograma ovisi najviše o doručku, a najbolje moguće vrijeme za prvi dnevni obrok je, precizno su izračunali - u 7 sati i 11 minuta. Naravno, nije se potrebno slijepo držati vremena u minutu, ali tu negdje, plus minus par minuta donijet će najveću korist.

Što se tiče ručka, njega je najbolje pojesti dosta ranije nego što je većina navikla - između 12.30 i 13 sati, dok je večera na rasporedu u 18.30, i tu je vaš dan što se tiče prehrane završio, ma koliko vam se to trenutno činilo čudnim.

Najgora stvar koju možete napraviti je preskakanje obroka, naročito doručka, a istraživanja su potvrdila ove navode nutricionista - čak 84 posto ljudi koji jedu u točno određeno doba dana uspješno je izgubilo višak kilograma i održalo dostignutu kilažu.

Uz to, treba pripaziti na još jednu stvar - lagani ručak ubojica je svake dijete, jer ako se ne zasitite kako treba, najest ćete se za večeru (a i pojesti hrpu grickalica do nje), usporiti metabolizam i napraviti veću štetu nego što je korist od unosa manjeg broja kalorija za ručak.

Stoga, da, ona stara da trebamo doručkovati kao kralj, ručati kao princ i večerati kao prosjak nije nikad bila aktualnija, jer jedino na taj način možemo dostići željenu kilažu i, što je još važnije - uspješno je održavati.

01.04.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno