« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Jesenska hrana uz koju ćete smršavjeti

Jesenski plodovi mogu se naći na svim tržnicama, a neki od njih upravo fantastično pomažu u izgaranju masnoća

Navalite na kesten bez straha od debljanja
Navalite na kesten bez straha od debljanja (Arhiva)
Više o

masnoće

,

mršavljenje

,

namirnice

,

kesten

,

prokulice

,

L-karnitin

,

prirodno mršavljenje

Jesen nam donosi svoje ukusne plodove koji osim što će nam ispuniti kuhinju mirisima, a usta okusima mogu biti izuzetno korisni za zdravlje, a pogotovo za skidanje kilograma. Tako recimo kesten ima priličan udio vitamina C, kao jedini orašasti plodovi koji se time mogu pohvaliti, a uz puno škroba imaju veliki energetski potencijal. Kako masti imaju vrlo malo, slobodno navalite!

Bundeva je drugo čudo jeseni koje često nazivamo kraljicom jeseni, i to s pravom. Samo 28 kalorija na 100 grama, punina složenih ugljikohidrata koji će održavati razinu šećera u krvi, beta karoten i vitamini B, C i E grupe daju pravu sliku bogatstva bundeve. Što je još važnije - ubrana može ostati svježa i do godinu dana, a dovoljno ju je ispeći u pećnici da dobijete slastan i zdrav obrok koji sigurno ne deblja. 

Prokulice nisu pretjerano omiljene među djecom, no svakako bi trebalo pronaći način kako da im se približi i ova jesenska superhrana. Dijetetska namirnica koja ima samo 43 kalorije na 100 grama ima jedinstven sastav nutrijenata - folnu kiselinu, kalcij i magnezij, uz bogatstvo vitamina A, B i C kompleksa.

Uz sve to ima i čudesne zaštitne faktore indol-3-karbinol i sulforafan koji djeluju protuupalno i antikancerogeno, tako da je treba kuhati do 6 minuta kako bi zadržala što više svog bogatstva u sebi.

Šipak ili nar prepun je sjajnih antioksidansa koji nas štite od slobodnih radikala i čuvaju stanice, no uz to se može pohvaliti visokim udjelom vlakana, vitamina i folne kiseline. Šipak smanjuje mogućnost pohranjivanja masnoća u tijelu, a treba ga jesti svježeg.

Madarina radi čuda za koži čineći je blistavom i svježom, a obiluje kalcijem, magnezijem, kalijem i cinkom, uz vitamine B i C. Vitamin C potiče topljenje masnoća u tijelu i pomaže u proizvodnji L-karnitina, ubrzivača metabolizma koji dodatno spaljuje masti. Što reći osim - navalite na jesensku superhranu!

07.11.2016. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno