« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Hrana nije jedini neprijatelj vaše linije

Najveći neprijatelji idealne tjelesne težine ne nalaze se u tanjuru, već u našoj glavi - navike prehrane i način života vrše presudan utjecaj

Zdrave navike skinut će višak kilograma
Zdrave navike skinut će višak kilograma (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

navike

,

zdrave navike

,

način prehrane

Mršavljenje postaje imperativ prvih proljetnih dana ljudima koji su se tijekom zime zaigrali s hranom i nabacili višak kilograma, no je li dovoljno samo odabrati dijetu? Ni blizu, kažu nutricionisti koji naglašavaju da su za vitku liniju ključne navike prehrane i način života.

Metabolizam ćemo vrlo lako poremetiti, a za početak je dovoljno samo  - manjak sna. Kad smo umorni, organizam stvara više hormona gladi grelina i smanjuje razine leptina, hormona sitosti, tako da naš mozak ne dobiva informacije da smo dovoljno pojeli.

>> Korisni savjeti za mršavljenje >>

Plan prehrane je izuzetno važna stvar jer samo discipliniranim pristupom prehrani možemo održavati željenu vitku liniju. Tako se većina nakon dijete vrati starim navikama prehrane i ubrzo povrati izgubljene kilograme, stoga su navike prehrane među najvažnijim elementima mršavljenja.

>> Mršavljenje za lijenčine >>

Naravno, nije lako biti discipliniran i lako je izgubiti volju ako dijeta ne daje željene rezultate u željenom vremenu. Kako biste zadržali snažnu volju, potrebno je postaviti dostižne ciljeve tipa jednog kilograma tjedno, a ne četiri ili pet. Na taj ćete način nakon postizanja prvog cilja biti motivirani za nastavak.

>> Tajni nutricionistički trikovi za lakše mršavljenje >>

Savjet za kraj - nemojte stalno izvoditi iste vježbe. Ako ste već skupili snage i počeli vježbati, svakih nekoliko dana mijenjajte rutinu kako vam ne bi dosadila i time vas potaknula da prestanete.

28.03.2015. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno