« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
MLJAC

5 prijedloga za zdrav voćni doručak

Ako se konzumira u određenim kombinacijama, voće može postati prirodni lijek za razne probleme sa zdravljem

Sjajni prijedlozi za zdrav doručak
Sjajni prijedlozi za zdrav doručak (Shutterstock)
Više o

doručak

,

voće

,

zdrav doručak

Doručak je najvažniji obrok u danu, pa bi trebao biti i najzdraviji, a kako je voće oduvijek jedna od najzdravijih alternativa za ukusan i hranjiv doručak, trebalo bi ga obavezno uvrstiti u taj obrok.

No, tu nije kraj - ako se konzumira u određenim kombinacijama, voće može postati prirodni lijek za razne probleme sa zdravljem.

Antioksidansi - kombinacija smokavagrožđa nara odlična je voćna bomba puno antioksidansa. Naime, antioksidansi su poznati kao spojevi koji pomažu kod očuvanja zdravlja našeg organizma, poboljšavaju probavu te ubrzavaju metabolizam.

Jačanje imuniteta grejpkivi jagoda je kombinacija koja učinkovito djeluje na imunitet, odnosno njegovo jačanje. Nutritivne vrijednosti kojima raspolažu ove namirnice djeluju na cjelokupni organizam te uz jačanje imuniteta, također djeluju na suzbijanje simptoma prehlade i gripe. Kivi je posebno bogat vitaminom C koji oduvijek pomaže kad je riječ o liječenju bolesti uzrokovanih slabijim imunitetom.

Podizanje energije - bananaavokado jabuka dobitna su kombinacija kada je u pitanju podizanje energije u organizmu. Zahvaljujući nutritivnim vrijednostima kojima raspolaže, banana je i inače odlično rješenje za manjak energije i kronični umor. Stoga, nije ni čudno što je banana idealni izbor za konzumiranje prije vježbanja ili obavljenja sportskom aktivnošću.

Prirodna detoksikacija goji bobicelubenica limun najbolje su voćke koje će tijelu priuštiti potpuno prirodnu detoksikaciju.

Protuupalna kombinacija - kombinacija višnje, ananasa i borovnice odličan je trik za liječenje upalnih procesa u organizmu. Ovo voće, a posebno ananas, poznato po velikoj količini vitamina C koji dokazano pomaže u spječavanju upala, bilo da je riječ o mišićima ili upalama druge vrste.

15.07.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno