« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
ZNATE LI?

Kad smijemo jesti što želimo?

Postoji određeno vrijeme u danu kada se smijete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne pokvari mršavljenje

Doručak je najbolji obrok za varanje dijete
Doručak je najbolji obrok za varanje dijete (Shutterstock)
Više o

hrana

,

ugljikohidrati

,

doba dana

Dijeta gotovo po definiciji podrazumijeva odricanje od neke vrste hrane, na prvom mjestu kaloričnih ugljikohidrata i masnoća koji najviše debljaju. Ipak, za one kojima to jednostaavno ne ide od ruke, evo dobra vijest - postoji situacija u kojoj smijete prevariti dijetu, a da ne pokvarite proces mršavljenja.

Naime, omiljenih ugljikohidrata i masnoća, poput peciva, bijele tjestenine, sladoleda i maslaca ne morate se u potpunosti odreći ako ste na dijeti. Zašto? Zato što postoji određeno vrijeme u danu kada se smijete počastiti omiljenom hranom, a da vam to ne pokvari mršavljenje.

Najbolje vrijeme za ugljikohidrate jest tijekom doručka, dok masnoće neće naškoditi vašoj liniji ako ih konzumirate u 10 ujutro. Na taj način organizam ima dovoljno vremena tijekom dana da potroši unesene kalorije.

Želite li smršavjeti i održati željenu težinu, dobro je obroke jesti u određeno vrijeme dana. Doručak biste uvijek trebali jesti unutar jednog sata nakon buđenja, ručak otprilike 4 i pol sata poslije, a nekoliko sati nakon toga večeru.

Radite li prevelike pauze između obroka, bit ćete gladni, a što ste gladniji, to su veće šanse da prevarite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično. 

Pazite i da večeru uvijek jedete najmanje tri sata prije odlaska na spavanje kako u krevet ne biste išli sa želucem punim neprobavljene hrane.

14.07.2018. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno