« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
MA DA?

Žene moraju jesti poput muškaraca da bi skinule kilograme

Žene uvijek naručuju drugačije obroke od muškaraca, najčešće salate i vodu, no nutricionist tvrdi da je to potpuno pogrešno

Bolje meso nego salata
Bolje meso nego salata (Shutterstock)
Više o

pivo

,

žene

,

meso

,

mršavljenje

,

masti

,

muškarci

,

gubljenje kilograma

,

gubitak kilograma

Žene trebaju jesti kao muškarci ako žele skinuti kilograme, tvrdi američki nutricionist i osobni trener Jim White, obrazlažući zašto je pogrešno naručiti salatu ako vaš dragi na tanjur dobije sočni steak.

Naime, meso je bolje od salate za mršavljenje, jer su proteini nužni, a žene upravo njih previše često izbjegavaju. 

Uz obrok bi bilo dobro popiti pivo, jer prirodni flavonoidi iz piva povoljno utječu na rast mišićnog tkiva. Kako znamo da mišići izgaraju kalorije i u mirovanju, matematika je prilično jasna, a i kokteli i sokovi imaju više kalorija i šećera u sebi.

>> Najbolja hrana za ubrzavanje metabolizma >>

Dijete su još jedna stvar koju bi trebalo izbjegavati, bolje je promijeniti životni stil i početi se drugačije hraniti, a u krajnjem slučaju, uzimajte manje porcije omiljenih jela.

Low fat proizvodi takvi su samo na papiru, jer umjesto masti imaju puno više ugljikohidrata i šećera od punomasne verzije. Kad mast združimo s proteinima, siti smo, a ugljikohidrati i šećer nas ostavljaju gladnima. 

>> Trikovi za koje nećete vjerovati da pospješuju mršavljenje >>

Jesti treba stalno jer se na taj način metabolizam tjera na stalni rad i trošenje kalorija, a naravno da treba izabrati zdrave grickalice koje će biti mali međuobroci. Uz to, neka hrana bude kvalitetna i pravilno raspoređena - 20 do 30 posto kalorija treba dolaziti iz proteina, 40 do 50 posto iz složenih ugljikohidrata i 20 do 30 posto iz zdravih masnoća.

>> Hrana za mršavljenje >>

Pijete li uz to dovoljno vode, vaša linija ne bi trebala doći u pitanje. 

16.07.2014. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno