« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina
FIT

Zašto trebate odmah početi vježbati?

Koje su sve prednosti vježbanja za našu liniju i zdravlje i zbog čega je važno početi s vježbanjem što prije

Nemojte da vas netko tjera, odlučite se sami
Nemojte da vas netko tjera, odlučite se sami (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vježbanje

,

zdrav život

,

psihičko zdravlje

,

aktivan život

,

koristi

Vježbanje je početak i kraj svake priče o zdravom životu, zbog mnogih blagotvornih učinaka na naše tijelo i zdravlje. Za početak, redovitim vježbanjem podiže se razina imuniteta, što automatski smanjuje dužinu i težinu bolesti.

Vježbanjem se lakše oslobađamo stresa, jer podiže razine serotonina, dopamina i endorfina, hormona koji se bore sa stresom, ujedno smanjujući simptome anksioznosti i depresije, što znači da ima blagotvoran učinak i na psihičko zdravlje.

Koristi za mozak tu ne prestaju, jer je dokazano da redovitim vježbanjem lakše i brže učimo i pamtimo, bolje se koncentriramo i kvalitetnije obavljamo svoj posao.

Što se tiče fizičkog zdravlja, vježbanje utječe na regulaciju probavnog sustava i rad srca, čini zglobove jačim i manje podložnim ozljedama, a kako je dobro za kosti, koordinaciju i ravnotežu, čini starenje lakšim i podnošljivijim.

Jutarnje vježbanje dokazano regulira prirodni tjelesni ritam i pomaže da zaspimo lako i bez problema te garantira dug i dubok san.

Naravno, za kraj, vježbanje pojačava seksualni nagon i omogućuje duže i bolje vođenje ljubavi, stoga, nemojte čekati da vas netko natjera, počnite vježbati sami.

23.05.2013. 13:54:00
Novi komentar
nužno
nužno