« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
EH, DA ...

Zašto je potrebno vježbati

Redovna tjelovježba spriječit će pojavu raznih bolesti i sačuvati naše zdravlje, tvrde brojna znanstvena istraživanja na tu temu

Dobro, možda ne baš ovako ...
Dobro, možda ne baš ovako ... (Arhiva)
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

koristi

Vježbanje je jedan od temelja zdravog i dugog života, a glavni cilj treba biti da to postane dnevna rutina u kojoj ćete uživati, a ne opterećenje za koje jedva čekate da završi. Kako biste to lakše prihvatili na takav način, evo par činjenica o utjecaju vježbanja na zdravlje.

Redovna fizička aktivnost jača srčani mišić, snižava loš kolesterol i povećava dobar, a kako i snižava krvni tlak, vrlo je korisna prevencija bolesti srca. Ujedno smanjuje i rizik od moždanog udara i to za prilično velikih 20 posto.

>> Vježbanje prema tipu tjelesne građe >>

Vježbanje pomaža u prevenciji i kontroli dijabetesa tipa 2, a kad se kombinira sa zdravom prehranom skida višak kilograma, gradi mišiće koji onda troše više kalorija u mirovanju i na taj način omogućava održavanje idealne tjelesne težine.

>> Intenzivno vježbanje 10 minuta dnevno najbolje je za zdravlje >>

Vježbanjem s opterećenjem jačaju se kosti što pomaže u sprječavanju osteoporoze, naročito ako uz to pazimo da u hrani ima dovoljno namirnica bogatih vitaminom D i kalcijem. 

Ako imate problema s bolovima u leđima - vježbajte, jer ćete ojačati mišiće koji su potrebni za dobro držanje i bolovi će nestati.

>> Vježbanje je odlično za mentalno zdravlje >>

Na kraju, tjelesna aktivnost pozitivno utječe i na raspoloženje, jer se vježbanjem oslobađaju endorfini koji ga popravljaju, rješavate se stresa i na taj se način možete učinkoviti riješiti anksioznosti i depresije.

Što čekate?

30.01.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno