« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Zadržite mladolik izgled na prirodan način

Mnogi posežu za skupim kremama i estetskim zahvatima kako bi zadržali svjež izgled, no priroda nam je dala dovoljno oruđa za borbu da to možemo riješiti i zdravim navikama.

Starite polako ... jako polako :)
Starite polako ... jako polako :) (Arhiva)
Više o

bore

,

savjeti

,

mladolik izgled

Mladolik izgled tražena je roba, pa ne čudi da mnogi posežu za skupim kremama i estetskim zahvatima kako bi zadržali svjež izgled, no priroda nam je dala dovoljno oruđa za borbu da to možemo riješiti i zdravim navikama.

Evo što biste trebali jesti i raditi kako biste izgledali bitno mlađe od stvarnih godina:

Agrumi - naranča, limun i grejp odličan su izvor izoflavona, najmoćnijeg fitoestrogena, biljnog spoja koji djeluje poput estrogena. Izoflavon smanjuje valunge kod žena u menopauzi i povećava mineralnu gustoću kostiju. Agrumi također daju koži svježinu i sjaj djelujući kao zaštita protiv sunca.

Bobičasto voće - maline i trešnje sadrže antocijan, vodotopljivi pigment, koji štiti kožu od starenja. Iako je svježe voće, najbolji izbor, u vrijeme kada im nije sezona, odličan izvor za kožu je i konzervisano voće. Antocijan takođe poboljšava vid i krvnu cirkulaciju.

Iskren osmijeh - smijeh smanjuje razinu hormona stresa, kortizola, a povećava razinu hormona sreće kao što je endorfin. Bez stresa nema ni "zabrinutih" bora, budući da se raspoloženja i unutrašnja stanja vrlo jasno ogledaju na licu.

Kalcij - s menopauzom dolazi i nedostatak seksualnog nagona i debljanje pa zato prehranu treba obogatiti namirnicama koje sadrže puno kalcija. To su sir, jogurt, banane i mlijeko. Osim toga pomaže i sjeme lana te soja jer sadrže fitoestrogen. 

Kretanje - naporan rad mišića može pomoći tijelu da duže ostanete mladoliko, tvrde stručnjaci. Zato se ne bojte čišćenja, nošenja vrećica ili miješanja tijesta jer sitni poslovi jačaju i kosti i mišiće.

Voćne maske - napravite masku za lice s voćem po vašem izboru. Papaja je vrlo dobra jer sadrži papain koji na suhu kožu djeluje poput pilinga jer uklanja mrtve stanice. Takođe smanjuje nakupljanje melanina. Za masku odaberite nešto zeleniju papaju. Polovicu papaje zgnječite i dodajte žličicu meda. Dobro izmiješajte. Nanesite na čisto lice, držite pola sata i isperite mlakom vodom. Možete je nanositi dva puta tjedno. Ova maska ​​sprječava bore, obnavlja i zateže kožu.

Voda - pomaže u probavi, apsorpciji, prijenosu hranjivih tvari i uklanjanju toksina iz tijela, pročišćava ga i povećava elastičnost kože.

Zeleni čaj - odličan za detoksikaciju organizma, može usporiti nastanak bora i podočnjaka. Sadrži flavonoide, koji su odlični antioksidansi i imaju antikancerogena svojstva. Uz to je i prirodni antibiotik koji jača imunitet

23.11.2016. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno