« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
NARAVNO!

Kanabis je rješenje za PTSP?

Provedena studija tvrdi kako bi marihuana mogla pomoći u liječenju zlouporabe opojnih droga i psihičkih bolesti kao što su depresija, PTSP i anksioznost

Marihuana liječi PTSP
Marihuana liječi PTSP (Arhiva)
Više o

kanabis

,

PTSP

,

liječenje

Marihuana je definitivno sjajan lijek za neke stvari, a studija provedena na Sveučilištu Britanske Kolumbije tvrdi kako bi marihuana mogla pomoći u liječenju zlouporabe opojnih droga i psihičkih bolesti kao što su depresija, PTSP i anksioznost.

Iako je marihuana još uvijek ilegalna u većini američkih država, i dalje ostaje najkorištenija zabranjena droga s 22.2 milijuna korisnika samo proteklog mjeseca, izvještava Medical News Today.

"Pri pregledu ograničenih dokaza o medicinskom kanabisu, čini se kako pacijenti i ostali koji su se založili za kanabis kao "alat" za sprječavanje nanošenja boli i mentalnog zdravlja imaju dobre argumente", komentirao je voditelj studije Zach Walsh. 

Kako bi kanabis mogao izliječiti ovisnost o opojnim drogama? Prema istraživačima, 
kanabis bi mogao funkcionirati kao zamjena, pogotovo onima koji su konzumirali
teške opojne droge. 

"Istraživači sugeriraju kako bi ovisnici mogli koristiti kanabis kao "drogu za izlaz" kako bi smanjili unos supstanci koje potencijalno mogu puno više naštetiti", tvrdi Walsh.

Ujedno smatra kako bi, ukoliko je njihova teorija točna, moglo doći do značajnih
zdravstvenih doprinosa.

22.11.2016. 14:30:38
Novi komentar
nužno
nužno