« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
PRIRODA

Vježbanje je učinkovitije od lijekova

Za mnoge bolesti i bolove koje imamo rješenje treba pronaći u vježbanju, a ne u lijekovima

Tai chi je učinkovit protiv stresa
Tai chi je učinkovit protiv stresa (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

joga

,

pilates

,

stres

,

bolovi

,

vježbanje

,

tai chi

,

šetanje

O štetnosti stalnog uzimanja lijekova vjerojatno već znate dovoljno, pa evo nekoliko savjeta za razne bolesti i bolove koje imamo, a koje se može učinkovito riješiti prirodnim sredstvima poput raznih oblika vježbanja.

Tako će vam trčanje ublažiti bol u zglobovima u slučaju da pravilno i redovito trčite. Uz to, odrasle osobe koje redovito trče imaju za četvrtinu manje šanse za razvoj artritisa.

Kad ste već na svježem zraku, možete samo i šetati ako ste depresivni, jer je istraživanje pokazalo da hodanje depresivnim osobama pomaže više nego lijekovi. Dovoljno je već 30 minuta brze šetnje tjedno da otjera depresivne misli, a bolest se vratila kod samo pet posto pacijenata koji su prestali s fizičkim aktivnostima. Da to ne bi bilo sve, hodanje regulira rad hormona i podiže razinu energije.

Vježbanje joge smanjit će vam glavobolje u najvećem broju slučajeva, jer je tri četvrtine bolova uzrokovano mišićnom napetošću u vratu i lošim držanjem tijela. Glavobolja najčešće napada ljude koji se loše drže i imaju pgonuta ramena, uz naviku naginjanja glave prema naprijed. 

Popularni pilates mnogi fizioterapeuti preporučuju za jačanje mišića koji pridržavaju kralježnicu, čime se utječe na bolove u leđima. Dosljednim vježbanjem pod paskom trenera jača se cjelokupna muskulatura i popravlja držanje.

Za kraj, famozni tai chi, drevna istočnjačka vještina, najbolji je lijek protiv stresa. Specifični usporeni borilački pokreti sjajno djeluju na imunološki sustav, štite od virusa, otklanjaju stres, nervozu i umor te snižavaju visok krvni tlak. 

28.06.2013. 15:14:00
Novi komentar
nužno
nužno