« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE

Vježbanje je temelj zdravlja starijih osoba

Redovita lagana tjelovježba na zdravlje osoba starije životne dobi može biti jednako korisna kao i umjerena ili intenzivna tjelovježba

Za starije je dovoljno i lagano vježbanje
Za starije je dovoljno i lagano vježbanje (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

vježbe za starije osobe

,

hodanje

,

starije osobe

,

tjelesna aktivnost

Kad govorimo o vježbanju, obično mislimo na intenzivno vježbanje u nekom fitness centru ili teretani, no za starije je osobe dovoljno i lagano svakodnevno vježbanje kako bi očuvali zdravlje i vitalnost, tvrde istraživači sa Sveučilišta Oregon State.

Istraživanje je pokazalo da aktivnosti poput hodanja, polaganog plesa, obavljanja kućanskih poslova ili prakticiranje sportova poput stolnog tenisa rezultiraju poboljšanjem općeg zdravstvenog stanja kod osoba starijih od 65 godina.

American Journal of Health Promotion je objavio i kako su osobe starije životne dobi koje se ovakvim i sličnim aktivnostima bave najmanje 300 minuta tjedno u prosjeku 18% zdravije od manje tjelesno aktivnih vršnjaka.

Lagana tjelesna aktivnost je u trogodišnjoj studiji povezana s lakšom kontrolom tjelesne mase i opsega struka, poboljšanjem prisutnosti inzulina u organizmu te manjim rizikom za kronične bolesti

08.07.2015. 14:38:00
Novi komentar
nužno
nužno