Svijet

Papa se distancira od obraćenika

objavljeno prije 12 godina

Sveta Stolica ne dijeli mišljenje novinara Magdija Cristiana Allama kojega je na Uskrs krstio papa Benedikt XVI., priopćeno je iz Vatikana. Obraćenik na katoličanstvo izjavo je da… više »

Na internetu film koji napada islam

objavljeno prije 12 godina

Nizozemski zastupnik krajnje desnice Geert Wilders postavio je na internetske stranice svoje stranke dugonajavljivani protuislamski film. Sama najava bila je povod za brojne prijetnje… više »

FOTO-VIJEST

Norveška - Zgrada ‘propala u zemlju’

objavljeno prije 12 godina

Šesterokatna stambena zgrada srušila se jučer ujutro u gradu Alesundu na zapadu Norveške, a spasilačke službe tragaju za ozlijeđenima. Pretpostavlja se da je u zgradi… više »

Pomoć Srbima ako je odobri Priština

objavljeno prije 12 godina

Kosovski premijer Hashim Thaçi izjavio je da Rusija mora razgovarati s Prištinom o slanju pomoći kosovskim Srbima, ako želi da ta pomoć stigne onima kojima je namijenjena. -… više »

Grčko-makedonski spor na mrtvoj točki

objavljeno prije 12 godina

Još jedni pregovori koji bi trebali riješiti grčko-makedonski spor oko imena Makedonije otišli su u vjetar. Izaslanik UN-a za pregovore oko službenog imena Makedonije… više »

Chavezu je McCain puno gori od Busha

objavljeno prije 12 godina

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez ne posustaje u svojoj namjeri da svagdje i u svakom trenutku svog najvećeg protivnika, Sjedinjene Države, prikaže u najcrnjem svjetlu. Ovaj  put je… više »

Sarkozy Britancima: Još vojnika ide u Afganistan

objavljeno prije 12 godina

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i supruga Carla Bruni jučer su započeli svoj dvodnevni posjet Velikoj Britaniji. Sarkozyjeve su dočekali kraljica Elizabeta II., vojvoda od Edinburgha,… više »

Odvojio se ledenjak zbog globalnog zagrijavanja

objavljeno prije 12 godina

Znanstvenici su u utorak okrivili globalno zatopljenje za odvajanje golemog ledenjaka od Wilkinsova ledenog šelfa.Promatrajući Nasine satelitske snimke, glaciolog iz američkog… više »

Otkriven najstariji zapadni Europljanin

objavljeno prije 12 godina

Ostaci hominida starog 1,1 do 1,2 milijuna godina, koji bi mogao biti prvi zapadni Europljanin, otkriveni su u Španjolskoj. Njegove fosilne ostatke su u spilji Sima del Elefante de la… više »

Opasan cirkus

objavljeno prije 12 godina

Policija je spasila sestre tinejdžerke iz Bugarske koje su Talijani koji vode cirkus u Napulju tamo držali kao ropkinje. Jedna je bila primorana plivati u bazenu s piranjama, a druga je… više »

Sin pronađen nakon 16 godina

objavljeno prije 12 godina

Test DNK potvrdio je da su sin jedne Latvijke, koji je ukraden kao beba u trgovini prije šesnaest godina, i 16-godišnji dječak bez identifikacijskih dokumenata ista osoba,… više »

Tajna veza Pitta i Obame

objavljeno prije 12 godina

Barack Obama je daleki rođak Brada Pitta (deveto koljeno), dok je njegova rivalka u predizbornoj utrci Hillary Rodham Clinton u rodbinskoj vezi s njegovom dragom Angelinom Jolie, piše… više »

NLO sletio na farmu

objavljeno prije 12 godina

Na jednu farmu u brazilskoj državi Gojas sletio je nepoznati leteći objekt, piše  Blic.  Tajanstveni objekt prvi je primijetio farmer Sebastian Markez. Nakon što su na… više »

NATO ugrožava Europu

objavljeno prije 12 godina

Novoizabrani ruski predsjednik Dmitrij Medvedev nastavio je politiku pritiska na NATO da u svoje članstvo ne primi Ukrajinu i Gruziju. Medvedev poručuje da će to biti loše za europsku… više »

‘Slučaj Tuzla’

Clinton: Nisam lagala, samo sam se krivo izrazila

objavljeno prije 12 godina

Nakon što su je američki mediji i ljuti protivnici razapeli zbog malo izmijenjene verzije događaja vezanih u njezin posjet Tuzli 1996. godine, demokratskoj kandidatkinji za… više »