Lifestyle STANOVANJE
PRAKTIČNI SAVJETI

Vrijeme je za veliko čišćenje ormara

objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci

Koliko god bio velik, uvijek je zapravo premali - radi se, naravno, o ormaru. Gomilamo odjeću sve dok nam jednog dana ne pukne film pa počnemo bacati majice i hlače u kojima ionako nikad… više »

BOGATSTVO

Kuća od sto milijuna dolara

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Ruski milijarder Jurij Milner platio je 100 milijuna dolara za vilu u Sjedinjenim Državama, što je zasad najviša cijena plaćena za neki privatni dom u Americi. Četrdeset… više »

POBIJEDITE GLJIVICE

Kako se riješiti plijesni u stanu?

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Osim što ne izgleda higijenski, plijesan u stanu predstavlja potencijalnu opasnost za zdravlje jer može izazvati neugodne alergije. Na nastanak plijesni utječu četiri faktora: vlažne… više »

SAVJETI ZA PODSTANARE

Trikovi kod iseljenja - kako prikriti oštećenja

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Napuštate unajmljeni stan a iza vas ostaju rupe u zidu, izgrebani parket, tragovi namještaja na tepihu i druge nesavršenosti koje sigurno neće razveseliti vlasnika. Kako… više »

KULTURA ŽIVLJENJA

Što ne smijete bacati u odvod i slivnike

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Kruti otpad je naša svakodnevica i nemamo izbora nego pozabaviti se njime bilo da se radi o odlaganju il recikliranju. međutim, kad je u pitanju tekući otpad, naše brige… više »

SAZNAJEMO

Zabavno i mirisno proljetno čišćenje uz Philips

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Nakon zimskog sivila mnogi će poželjeti primiti se u koštac s već tradicionalnim proljetnim čišćenjem. Kako bi ta zamorna aktivnost bila što zabavnija i mirisnija,… više »

TUŠIRANJE

Kako mačku držati podalje od namještaja?

objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci

Što morate učiniti da biste spriječili mačku da boravi na bilo kojem dijelu namještaju kojeg želite zaštititi bez kemikalija? Morate uzeti u obzir činjenicu da je miris… više »

Spavanje je cool

Kad je vrijeme za kupnju novog madraca

objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci

Pravu vrijednost okrepljujućeg sna često shvatimo tek nakon što se probudimo neispavani. Nesanica, često prevrtanje, bol u leđima, osjećaj da nas je „zgazio vlak" nakon… više »

IDEJE ZA DOM

Prirodna rješenja za problem neugodnih mirisa

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Umjetni osvježivači zraka mogu biti skupocjeni i poprilično toksični no ovoga puta vas nećemo daviti podatcima o količini štetnih kemikalija u njima i eventualnim posljedicama ako im… više »

LAKO ODRŽAVANJE

Najbolje ribice za akvarij

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Na popisu se nalaze vrste koje od vlasnika ne zahtijevaju veliki napor pri održavanju i koje se međusobno dobro podnose. Prve dvije vrste čak ne traže grijanje. Najvažnije je ribice redovito… više »

Stari šampon za kosu, nova uporaba

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Pretpostavimo da u kupaonici imate nekoliko bočica šampona za kosu. Neke od njih stoje već duže vrijeme i malo je vjerojatno da ćete ih iskoristiti do kraja. To ipak nije razlog da te… više »

MALO JE POTREBNO

Brzo i lako do savršeno čistog doma

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

1. Napravite krevet - urednost potiče urednost. Lijepo složen krevet cijeloj sobi daje više reda, zbog čega vjerojatno postoje manje šanse da ćete dopustiti nakupljanje drugih… više »

KANCEROGENE TVARI

Potencijalni uzročnici raka u vašem domu - uklonite ih

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

Niste zaštićeni. Brojna sredstva za čišćenje dostupna danas na tržištu sadrže „svakodnevne" kancerogene poput formaldehida, nitrobenzena, metil-klorida i naftalina… više »

JEDNOSTAVNO I EFEKTNO

5 savjeta za brzo čišćenje

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

1. Čistite u smjeru kazaljke na satu - počnite od štednjaka i pomičite se u smjeru kazaljke na satu u vašoj kuhinji. 2. Čistite od vrha prema dolje - obrišite napu iznad… više »

TIPS&TRICKS

Je li vaš dom spreman za zimu?

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Surovi zimski uvjeti već su zavladali i ako vam dom nije spreman za njih, sigurno ćete imati problema s hladnoćom. U najmanju ruku, bacit ćete puno novca. Metro iz New Yorka potražio je… više »