Kultura
CLUBBING

Klub Barbarella's u Pirovcu produžuje ljetnu sezonu

objavljeno prije 10 godina

Kako se priča s The Garden Festivalom već godinama razvija na hrvatskoj obali u Tisnom, vrijeme je da i priča s klubom na otvorenom Barbarella's u Pirovcu napreduje. Stoga se timu… više »

FILMSKA KRITIKA

Godzilla se vratio, ljepši nego ikad

objavljeno prije 10 godina

Nedavno je na HTV-u emitirana komedija Billyja Wildera „Kiss Me, Stupid" u kojoj Ray Walston u nedostatku jače uvrede punicu naziva Godzillom. Film je snimljen 1964. godine,… više »

PARTIJANA

Cycle i Vakum 24. svibnja u Mastersu

objavljeno prije 10 godina

Cycle program u zagrebački klub Masters ove subote 24. svibnja dovodi dečke koji podjednako dobro vrte glazbu i tulumare. Klub u ležernoj atmosferi i s odličnim ozvučenjem u još jednom… više »

INMUSIC 2014

Lonely Planet nahvalio INmusic

objavljeno prije 10 godina

Lonely Planet je prije nekoliko dana objavio listu najboljih ljetnih festivala u Hrvatskoj na kojoj se našao i INmusic festival. Kako je jedini domaći festival završio… više »

SCHENGENFEST 2014

Kultni Laibach ove godine na Schengenfestu

objavljeno prije 10 godina

Schengenfest ima još aduta u rukavu: LAIBACH, bend koji je prema britanskom magazinu Wire protresao svijet kultnim koncertom u Trbovlju još davne 1990. godine, nakon krcatog… više »

MEĐUIGRE 0-24

Zijah Sokolović zatvara INteatar 2014

objavljeno prije 10 godina

U sklopu kulturne platforme INmusic festivala na jarunskom Otoku mladosti postavljene su daske koje život znače. U malenom kazalištu s velikim predstavama i još većim glumcima,… više »

ZA SLAVONIJU

Humanitarni glazbeni buvljak u Tvornici

objavljeno prije 10 godina

Akcija za Slavoniju!, humanitarni glazbeni buvljak za pomoć stradalima u poplavama održat će se u ponedjeljak, 26. svibnja s početkom u 12 sati u Velikom pogonu Tvornice kulture. Hrvatska… više »

FESTIVALI

Predstavljeno prvo izdanje festivala SUPERUHO

objavljeno prije 10 godina

Prvo izdanje festivala SuperUho orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se od 03. do 05. kolovoza u Šibeniku. Za razliku od niza kvalitetnih, ali masovnih… više »

KONCERTI

SIGMA 23. svibnja u zagrebačkoj Tvornici

objavljeno prije 10 godina

Odličan britanski drum'n'bass dvojac Sigma, vlasnici prvog mjesta na UK TOP 40 ljestvici sa singlom "Nobody To Love", dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture 23. svibnja u sklopu Chew The Fat!… više »

NOVA SEZONA

Prva ovogodišnja izvedba Tajni Griča ovoga petka

objavljeno prije 10 godina

I ove godine, peti put za redom, zagrebačku turističku ponudu obogatit će noćni kazališni obilazak Gornjeg grada pod imenom Tajne Griča. Svakog petka i subote od 23. svibnja do 6.… više »

GRIČEVANJE 2014

Gričevanje počinje 20. svibnja!

objavljeno prije 10 godina

Za otvaranje je zadužen Whateverest, program koji je na zagrebačkoj klupskoj sceni debitirao ove godine. Poznati po whatever goes mantri, resident DJ-i Anto i Independent pripremaju… više »

NOVA LOKACIJA

Čiribu Čiriba i vesela zanimanja predstavlja speleologa

objavljeno prije 10 godina

Nakon više od godinu dana provedenih u Kulturno informativnom centru u Preradovićevoj ulici, Čiribu Čiriba i vesela zanimanja s Lukom Vidovićem, 24. svibnja seli na novu… više »

INMUSIC 2014

Rambo Amadeus, svjetski Kilo Car na INmusic festivalu!

objavljeno prije 10 godina

Zbog posjeta Ramba Amadeusa, visokog glazbenog dužnosnika, neće biti potrebno zatvoriti ulice središta Zagreba. Škole će raditi, a predsjednici Vlade, države i Sabora će, ako… više »

BOX OFFICE

Godzilla slistila konkurenciju u američkim kinima

objavljeno prije 10 godina

Kocka se isplatila, reboot filmskog serijala o zloglasnom japanskom reptilu težak 160 milijuna dolara nije potrošen uzalud, dapače novi Godzilla već će za tjedan dana podmiriti… više »

SAVA

Otvoren StudentCuts!

objavljeno prije 10 godina

StudentCuts festival je, putem video nastupa, službeno otvorila dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, glavnog sponzora festivala, koja je tom prilika… više »