Kultura
LOOL

SMJEHOTRES, zatresao Zagreb, Čakovec, Rijeku, Varaždin, Karlovac i London

objavljeno prije 10 godina

Iako zamišljen kao globalni projekt, organizatorima nije bilo ni na kraj pameti da će se to dogoditi već prve godine. Naime, „mjehotresu se, uz hrvatske gradove, ove godine… više »

MIRA FURLAN

Čovjek se može prilagoditi samo onoliko koliko može

objavljeno prije 10 godina

Pjevali ste za rock grupu Le Cinema, s Davorom Slamnigom napravili ste ploču „Mira Furlan i Orkestar Davora Slamniga", a u SAD-u ste objavili i album pod naslovom Songs From Movies… više »

BOX OFFICE

Gospodarica zla Angelina Jolie začarala Amerikance

objavljeno prije 10 godina

Disneyjevo monetiziranje bolje prošlosti igranim ekranizacijama vlastitih animiranih hitova za sada ide po planu, nakon uspješne "Alise u zemlji čudesa" Tima Burtona, a prije… više »

GRIČEVANJE 2014

Pipsi zatvorili Gričevanje sjajnim koncertom

objavljeno prije 10 godina

Zagrebački glazbeni festival Gričevanje završen je sinoć na Gradecu i Tuškancu. Sinoćnja finalna večer, posvećena 920. rođendanu Grada nije razoračala svojim sjajnim… više »

IZLOŽBA

Otvorenje izložbe Umjetnost u mračnim vremenima

objavljeno prije 10 godina

Otvorenje izložbe  "Umjetnost u mračnim vremenima - 101 novinska karikatura o jugoslavenskim sukobima od 1990. do 2001." održat će se 4. lipnja u Predvorju Kina SC, s početkom… više »

LJETO NA ŠTROSU

Na StrossMartru u ponedjeljak počinju večernji koncerti

objavljeno prije 10 godina

Od ponedjeljka, 2. lipnja na zagrebačkom Gornjem gradu u sklopu manifestacije Ljeto na Strossu, poznate i kao StrossMartre počinju večernji koncerti. I ove će godine posjetitelji jednog od… više »

FILMSKA KRITIKA

Beskrajno zabavan dan s Tomom Cruiseom

objavljeno prije 10 godina

Voljeli, ne voljeli Toma Cruisea, moramo mu priznati da izuzetno pametno i posvećeno vodi svoju karijeru. Za početak je strahovito napredovao kao glumac - tko misli da je i danas drven i… više »

HR BOX OFFICE

Novi hrvatski broj 1: X-Meni istjerali Godzillu

objavljeno prije 10 godina

Domaći box office nikako da se ustali - ovaj tjedan je opet značajno pao u odnosu na prethodni (16.091 gledatelj ili oko 40-ak % manje!), a sve to usred superjake blockbusterske sezone. Svi… više »

FORA

Elemental širi pozitivnu energiju na društvenim mrežama kampanjom #BoljiSi!

objavljeno prije 10 godina

Grupa Elemental je povodom izlaska novog spota za singl „Bolji si" na društvenim mrežama pokrenula akciju #BoljiSi. Njom su potaknuli obožavatelje da na komad papira… više »

INMUSIC 2014

Them Moose Rush ide na INmusic

objavljeno prije 10 godina

Sinoćnje finale natječaja Zasviraj sa Žujom, održano u Vintage Industrial Baru, omogućilo nam je da čujemo što mladi rockeri diljem Hrvatske kuhaju u svojim garažama i studijima.… više »

FILMSKA KRITIKA

X-Men protiv Jennifer Lawrence

objavljeno prije 10 godina

Od kad je objavljen taj vratolomni naslov filma (jesu li Dani buduće prošlosti ili Dani prošle budućnosti? I koja je razlika? Ima li je uopće? Jel' ikoga briga...?) i… više »

FINALE

Finalisti natječaja „Zasviraj sa Žujom“ u Vintage Industrial Baru 29. svibnja

objavljeno prije 10 godina

Još samo jedan dan do finalne večeri u kojoj će postati poznato tko će se od finalista natječaja Zasviraj sa Žujom predstaviti brojnoj publici devetog INmusic festivala. Nakon tri… više »

SPOT

Ivana Kindl snimila video broj unazad

objavljeno prije 10 godina

Ivana Kindl pripremila nam je vrlo zanimljiv video broj za aktualni singl Želim više, u kojem Luka Nižetić, u ulozi redatelja, donosi neke sasvim nove i neobične ideje.... U režiji… više »

STUDIO SMIJEHA

Subota je vrijeme za SMJEHOTRES

objavljeno prije 10 godina

Širenje pozitivne energije je upravo ono što nam treba nakon toliko crnih vijesti i zato će stand up komičari u pet gradova Hrvatske u isto vrijeme besplatno nasmijavati… više »

4. FZFF

Fantastic Zagreb najavljuje kontroverzno ostvarenje Kim Ki-Duka

objavljeno prije 10 godina

Četvrto izdanje Fantastic Zagreba održava se od 27. lipnja do 05. srpnja. Trileri, fantastika, suspens, eksperimentalni filmovi, začudne drame, horori, kratki filmovi i dodatna iznenađenja… više »