« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
JAVITE SE

Otvoreni poziv Subscene za kazalište u 2018.godini

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika

Prijavite se Subsceni
Prijavite se Subsceni (Attack)
Više o

Autonomni kulturni centar Attack

,

AKC Medika

,

Subscena

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. Putem SubScene povezujemo avangardne umjetnike i umjetničke kolektive te služimo kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela.

Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika i umjetničkih skupina. Zanima nas kazalište koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.

Podupiremo kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ica u nastajanju te međugradske i međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj nam je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, putem prostora za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcije i izvedbe. Želimo potaknuti umjetnike/ice na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te pružiti istima 'pozornicu' za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje izvedeno kroz diskusije i komunikaciju s umjetnicima/ama.

Ovo je otvoreni poziv avangardnim i eksperimentalnim izvedbenim umjetnicima/ama s ciljem afirmiranja i promoviranja njihovog stvaralaštva.

Autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za izvedbu do 01.08.2017, a produkcijski program prijavljuje se na natječaje za sufinanciranje programa u kulturi za 2018. godini.

Nudimo:

- smještaj za umjetnike/ce koji rade na novoj produkciji

- smještaj za gostujuće izvedbe

- sufinanciranje putnih troškova

- oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku

- oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku

- inspicijenta/icu

- vanjsko oko tijekom rezidencije

- javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere

- prostore za probe i izvedbe

- tehničku edukaciju

- promociju

Rok za prijave: 20.7.2017.

Prijave za rezidenciju: https://goo.gl/forms/JFJwjTDTO3B1iBiA2

Prijave za izvedbu: https://goo.gl/forms/fsd8ya8fRku8lVVq2

Pitanja na: subscena@attack.hr

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe.

http://attack.hr/subscena/

15.06.2017. 12:44:00
Novi komentar
nužno
nužno