« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
GROZNO!

Rock am Ring prekinut zbog terorističke prijetnje

Policija govori o „terorističkoj prijetnji“ zbog koje je u petak prekinut jedan od najvećih svjetskih rock-festivala, Rock am Ring, na stazi Formule 1 Nürburgring. Hoće li festival biti nastavljen još se ne zna

Rock am Ring prekinut - privremeno?
Rock am Ring prekinut - privremeno? (Twitter)
Više o

terorizam

,

prekid

,

festival

,

Rock am Ring

Rock am Ring, jedan od najpoznatijih svjetskih festivala na otvorenom privremeno je prekinut po nalogu policije, objavili su organizatori festivala. Iz policije u Koblenzu priopćeno je diplomatski: „Razlog su konkretne indicije na temelju kojih se ne može isključiti moguća teroristička opasnost." U petak oko 21 sat su posjetitelji preko zvučnika pozvani da napuste prostor što su oni i učinili, mirno i bez protivljenja. „Morali smo donijeti ovakvu odluku, nije bilo izbora", rekao je savezni ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere.

Većina posjetitelja trodnevnog festivala smještena je u kamp-prikolicama ili šatorima na obližnjoj livadi tako da su i dalje deseci tisuća ljudi na licu mjesta, čekajući odluku o tome hoće li festival biti nastavljen tijekom vikenda. Tu odluku bi mjerodavni trebali donijeti u subotu pprije podne.

Policija je pretražila područje održavanja festivala

O tome kakve točno indicije policija ima nije poznato gotovo ništa. Prema izvještaju tabloida Bild, policija je saslušala dvojicu radnika jedne tvrtke angažirane na festivalu - ne kaže se kakve tvrtke. Ta dvojica navodno pripadaju salafističkim krugovima pa je postojala sumnja da su „nešto postavili", kako piše Bild na svom portalu. Prostor je detaljno pretražen.

U petak je tako propao centralni koncert koji je trebala izvesti gurpa Rammstein. U subotu bi među ostalima treba nastupiti njemački band Die Toten Hosen, dok je za nedelju planiran nastup System Of A Down. Očekivalo se da će se okupiti oko 90.000 ljubitelja rocka.

Festival je prekinut i prošle godine - zbog nevremena i udara groma u kojem je ozlijeđeno 80 ljudi.

03.06.2017. 14:15:00
Novi komentar
nužno
nužno