« Kultura
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
GENIJALNO!

Uspješno završena prva Močvarina crowdfunding kampanja

Uspješno završena prva Močvarina crowdfunding kampanja – u mjesec dana prikupljeno preko 7.000 $ za izdavanje knjige o kultnom klubu!

Močvara je skupila brdo love :)
Močvara je skupila brdo love :) (Močvara)
Više o

knjiga

,

klub Močvara

,

crowdfunding

Crowdfunding kampanja za izdavanje knjige o klubu Močvara organizacijiURK koja ga vodi je uspješno završena. Uspjeli smo prikupiti potreban iznos, čak i nešto više od toga - 7.944 $ neophodnih za skupi tisak knjige.

Izdavanje knjige je donirala 201 osoba uglavnom iz Hrvatske, ali i iz mnogih drugih zemalja kao što su Njemačka, Austrija, S.A.D., Armenija, Slovenija, Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska....

U ovih intenzivnih mjesec dana koliko je kampanja trajala imali smo zaista ogromnu podršku sa svih strana - od starih i novih suradnika, naše mnogobrojne publike, svih medija, i naravno - marketinške agencije Brodoto koji su nas savjetovali i otkrili tajne i čari uspješnog crowdfundinga.

Naša kampanja na stranici indiegogo.com imala je više od 9.000 posjeta. Podržavatelji su svojim uplatama osigurali bogate nagrade - pored knjige sbookmarkom i single pločom od Mancea tu su i raritetna knjiga "5 godina Močvare" iz 2004. godine, veliki plakat Igora Hofbauera s motivom omota knjige, godišnji ulaz u Močvaru,...

Jako smo uzbuđeni zbog fantastičnih rezultata ove naše prve crowdfunding kampanje, koja će nas motivirati i za sljedeće slične projekte od kojih već sada najavljujemo izdavanje 5. albuma grupe Šumski.

Da podsjetimo - ideja ove knjige je da predstavimo specifičnost organizacije koja je u protekle 22 godine ostavila doista jak trag u kulturnom životu grada, a i šire. Iako u površnoj percepciji funkcioniramo kao glazbeni klub, Močvara i URK su puno više od toga, a ova knjiga će pokušati predstaviti taj raznolik i ponekad pomalo skriven svijet.

Na preko 400 stranica velikog formata uz sjajan omot Igora Hofbauera raspoređeno je oko 70 manjih i većih poglavlja. Predstavili smo naše dizajnere, zanimljive bendove (Jonathan RichmanThe ResidentsEinstürzende NeubautenFigli Di Madre IgnotaLet 3), prostore iz daleke prošlosti koji su imali bitan utjecaj (Galerija ESCEKuglana), URK-ove projekte (Galerija MočvaraHuman Rights Film FestivalKUM - kazalište u MočvariMočvarni laboratorijZačarana MočvaraPrimijenjena u MočvariOtokultivator na Visu, festivali Ponikve,...), pojedine glazbene scene (metal, elektronika, hardcore i punk), ili neke zanimljive priče (o nastanku i nestanku Močvarinih programskih knjižica, o URK-ovom klubu u Rupi, o prvoj Močvari u Runjaninovoj ulici,...). I na kraju tu su i cjeline o važnim ljudima koji nisu više s nama (Ivica Baričević BaraMarko ČaklovićDragan Pajić Pajo Željko Zorica Šiš). Knjiga predstavlja rad preko 100 autora, pa tako imamo sjajne tekstove (Jura ŠiftarFeđa VukićAnte PerkovićMarko Pogačar, ...), već klasične plakate (Igor HofbauerIvan ErorDarko KujundžićTomislav Vranić,...), ali i neke novije (Željka TkalčecKrunoslav Nemčić RakunLovro ŠkiljićBenjamin Beljan Žac,..), stripove (Igor HofbauerAleksandar ZografHelena Klakočar) te mnoge fotografije (Mladen PobiRatko MavarNives Milješić,...).

Iako je kampanja službeno gotova još je uvijek moguće osigurati svoj primjerak knjige na linku www.bit.ly/mochvara.

Puno hvala svima na podršci!
Vidimo se u Močvari!

07.06.2017. 12:30:00
Novi komentar
nužno
nužno