Kazalište
MSU

Otvoren Međunarodni festival novog kazališta Eurokaz

objavljeno prije 11 godina

Predstavom "Okovani Galileo", nastalom spajanjem Eshilova "Okovanog Prometeja" i Brechtova "Života Galilejeva", u režiji Branka Brezovca, otvoren je večeras u Muzeju suvremene umjetnosti… više »

FESTIVAL

Gavella & Europlakat Fair od 4. do 19. lipnja

objavljeno prije 11 godina

Po dobrom običaju ustanovljenom prethodnih godina, Dramsko kazalište Gavella u suradnji s tvrtkom Europlakat na kraju sezone priređuje festival svih predstava na repertoaru… više »

NOVO KAZALIŠTE

Eurokaz od 2. do 27. lipnja u MSU

objavljeno prije 11 godina

MSU će u lipnju postati dom novom kazalištu, u sklopu međunarodnog festivala Eurokaza. Popratni program po prvi će put uz razgovore s autorima, uključivati i glazbena događanja.… više »

PREMIJERA

Premijera Don Quijotea u zagrebačkom HNK

objavljeno prije 11 godina

Slavni roman slavnog španjolskog književnika Miguela de Cervantesa o bistrom vitezu Don Quijoteu, napisan početkom 17. stoljeća, stvorio je prototip plemenitog viteza koji praćen… više »

RADIONICA

Glumačka radionica u lipnju u AKC Medika

objavljeno prije 11 godina

Radionica će se održavati utorkom, četvrtkom i subotom od 18-20h, a cijena sudjelovanja je samo 10kn. Baza tehnike glume Mihaila Čehova leži u pokretima te se sastoji od nekoliko elemenata:… više »

KAZALIŠTE

Čakovačko Pismo iz Galicije pobijedilo na Hvaru

objavljeno prije 11 godina

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi "Pismo iz Galicije", autorice Kristine Štebih, u režiji Dejana Buvača i u izvedbi Kazališne družine… više »

KNAP

Premijera nove predstave Kelkopa

objavljeno prije 11 godina

Premijera predstave www.justdance.com(e)home profesionalnog plesnog ansambla Kelkope održat će se u Kazalištu KNAP Kulturnog centra Peščenica, u nedjelju, 30. svibnja, s… više »

FESTIVAL

Raspored predstava Dana satire u Kerempuhu

objavljeno prije 11 godina

Od 4. do 19. lipnja u Zagrebu će se održati 34. Dani satire, u organizaciji Satiričkog kazališta Kerempuh. U ovogodišnjem izboru selektora Hrvoja Ivankovića našlo se 15… više »

Gavella
1607.

Klasična gimnazija obilježava 403. obljetnicu premijerom 'Andromahe'

objavljeno prije 11 godina

Premijerom Euripidove tragedije "Andromaha", koju će 2. lipnja u Gavelli izvesti dramska grupa Klasične gimnazije "Gymnasium classicum", Klasična gimnazija će obilježiti svoj Dan… više »

MONTAŽSTROJ

Hrvatsko nogometno kazalište u Ljubljani

objavljeno prije 11 godina

Predstava „Srce moje kuca za nju", nastala u koprodukciji kazališne skupine Montažstroj i Plesnog centra Tala, gostuje u Ljubljani 26. svibnja na festivalu Prelet 2010. Riječ je… više »

PREMIJERA

Premijera predstave Lisac u kokošinjcu Teatra Gaudeamus

objavljeno prije 11 godina

Predstava je napravljena po istoimenom tekstu Ephraima Kishona, izraelskog pisca, u režiji Vedrana Strassera i Zorana Babića. Djelo je duhovita i jetka satira na političke i društvene… više »

PERFORMANS

"...svjetlo...is light..." Pina Ivančića u MSU 23. svibnja

objavljeno prije 11 godina

Inspiraciju za najnoviji projekt „...svjetlo... is light..." performer i umjetnik Pino Ivančić pronašao je u fenomenu svjetla nastojeći ga sagledati kroz stilski posve otvorenu… više »

FESTIVAL

FAKI u Zagrebu po 13. put

objavljeno prije 11 godina

Ovaj neprofitni kazališni festival promovira i predstavlja subverzivne kazališne marginalce, pojedince i grupe koje nije moguće svrstati u postojeći pravac, pokret ili sustav.… više »

PREDSTAVA

Predstava Vodoinstalater u Teatru &TD 26. i 27. svibnja

objavljeno prije 11 godina

Boris Vian bio je crnohumorni francuski pisac, pjesnik, skladatelj, pjevač, šansonijer, jazz kritičar, inženjer, prevoditelj, pronalazač; uopće malo je područja u umjetnosti ili… više »

PREMIJERA

"Buđenje proljeća" u ZKM-u

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

'Buđenje proljeća' uprizoreno je prema istoimenom djelu iz 1891., njemačkog književnika  Franka Wedekinda koji je svjetsku slavu stekao istoimenom dramom, a koju je opisao kao tragediju… više »