« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
PREDSTAVE

Duet za jednog na Sceni Ribnjak

Ana Vilenica i Tomislav Krstanović plešu Duet za jednog uz pratnju violine Dunje Delač, kroz tonove borbe, gubitka, snage i uzburkanih osjećaja

Duet za jednog
Duet za jednog (Arhiva)
Više o

Ana Vilenica

,

Duet za jednog

Predstava je inspirirana istinitom pričom slavne glazbenice kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav - violina, cijeli život ruši kao kula od karata. Kako bi se izvukla iz ralja depresije koja ju je okovala kao posljedica bolesti te uloge žrtve kojoj se onemoćala prepustila u zagrljaj, odlazi redovito na seanse kod psihijatra.

Kao pravi stručnjak, doktor duše prebire po žicama njenih unutarnjih akorda, a ona stjerana u kut preglasnom melodijom svog ogoljenja, spoznaje da, unatoč nepredvidivom plesu smrtonosne dijagnoze, sluša ritam nade za iscijenjenje koje je vodi u ono što uistinu želi - svoj život.

Duet za jednog je multidisciplinarni projekt osvještavanja bolesti multiple skleroze kroz umjetničko djelovanje, te uključivanja osjetljivih skupina u umjetničko djelovanje čiji je krovni događaj dramska predstava Duet za jednog u režiji Ive Srnec pod produkcijom Točke na i u suradnji s Anom Vilenicom.

Inspirirano poznatom violončelisticom Jacqueline Du Pre, drama po dijelu Toma Kempinskog, predstava Duet za jednog je estetski vrlo impresivna uz scenografske elemente likovnih umjetnica Maje Marković i Marijane Miloš, pod redateljskom palicom Ive Srnec.

27.01. u 20 sati na pozornici Scene Ribnjak

Cijene ulaznica:
70 kuna - redovna ulaznica
35 kuna - popust za studente, umirovljenike i nezaposlene
50 kuna - grupni popust (više od 10 ljudi)

17.01.2019. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno