« Kazalište
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
PREDSTAVE

Studio za suvremeni ples - Public in Private u Zekaemu

Predstave će se održati: 28. (ponedjeljak) i 29. (utorak) siječnja u 20.00h u Zekaemu

Public in Private
Public in Private (Tomislav Sporiš)
Više o

ZeKaeM

,

Studio za suvremeni ples

,

predstave

STUDIO ZA SUVREMENI PLES u suradnji sa Cie PUBLIC IN PRIVATE nakon izuzetno uspješnih premijernih i repriznih izvedbi, sa zadovoljstvom najavljuju ponovne izvedbe dviju koreografija: ANSAMBL koreografkinje Jasne L. Vinovrški iUMJETNIK ZA HITNE INTERVENCIJE koreografa C. Layes-azamišljene kao cjelovečernje plesno događanje u dva dijela.

Predstave će se održati: 28. (ponedjeljak) 29. (utorak) siječnja u 20.00h, Zagreb Kazalište Mladih, Teslina 7, 10 000 Zagreb. 

Prvi dio:
Ansambl je rad koji proučava različite dinamike unutar ''Studija za suvremeni ples", plesnog ansambla koji postoji već više od 55 godina.Kako funkcionira međusobna povezanost te održavanje zajedničkog plesnog izričaja između članova ansambla u današnjem kontekstu u kojemu je prisutna sve veća prekarnost uvjetovana ekonomskim i društvenim stremljenjima? U strukturama kao što je ansambl, stabilnost, kontinuiranost i dugoročnost predstavljaju temeljne vrijednosti, ali prekarnost, s druge strane, zahtijeva agilnost, multitasking, prilagodljivost, orijentiranost na kratkoročne projekte i površne kolaboracije. Kako se to očituje na dinamiku rada ovog plesnog ansambla? Koje stvaralačke i perfomativne strategije se koriste u nastojanju održavanja  "ensamble" - zajedništva  i dublje povezanosti među izvođačima?

Proces se temelji na istraživanju odnosa pokreta i govora, kroz asocijativan i improvizacijski pristup, s ciljem otkrivanja performativnih stanja u kojima dinamike ansambla mogu postati vidljive.Više na: https://www.ssp.hr/  

Ideja, koreografija:  Jasna L. Vinovrški

Izvođači: Branko Banković, Koraljka Begović, Ema Crnić, Dina Ekštajn, Nastasja Štefanić, Martina Tomić, Ana Vnučec

Scenska podrška: Pravdan Devlahović

Dizajn svjetla:  Bojan Gagić

Kostimi:  Ana Savić-Gecan 

Scenografija:  Clement Layes

Fotografija: Tomislav Sporiš

23.01.2019. 13:02:00
Novi komentar
nužno
nužno