Kazalište
UČENICI NA POZORNICI

Počelo 19. izdanje Lidrana

objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci

U ponedjeljak 08. veljače u zagrebačkom kazalištu "Kerempuh" otvoren je devetnaesti po redu LiDraNo - smotra u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom stvaralaštvu učenika… više »

Nova sezona

Raspored predstava Dječjeg kazališta Dubrava za veljaču

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Nedjelja, 7. veljače u 18 sati - Osvojite ulaznice na Metro portalu! E. Humperdinck/D. Petrić/Z. Niessner: IVICA I MARICA (opera za djecu) redateljica: Franka Perković pjevaju: Gorana… više »

HNK:

Održana premijera predstave 'Srce moje kuca za nju'

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Od taktova Thompsona do "Zmije i žabe" savršenim društveno kritičkim volejem Montažstroj i plesni centar Tala upriličili su predstavu Srce moje kuca za nju. Premijera je održana… više »

MONTAŽSTROJ i PC TALA

Dođite u HNK na nogometno-plesnu predstavu "Srce moje kuca za nju"

objavljeno prije 10 godina

Nogomet već odavno nije zabava koja žene ostavlja ravnodušnima. U predstavi "Srce moje kuca za nju" one idu korak dalje; prisvajaju povlašteni rekvizit muškog teritorija… više »

obljetnica

Montažstroj slavi 20 godina postojanja

objavljeno prije 10 godina

22. prosinca 2009. Montažstroj obilježava dvadeset godina uspješnog umjetničkog djelovanja kao nezavisna kazališna skupina s najdužim radnim stažem u Hrvatskoj. Nogometno… više »

Gavella
gavella

Premijerno izvedene 'Balade Petrice Kerempuha'

objavljeno prije 10 godina

Predstava "Balade Petrice Kerempuha", koju je prema ciklusu pjesama Miroslava Krleže režijski osuvremenila Franka Petrović, premijerno je večeras prikazana na pozornici Dramskog… više »

prepoznatljivo različiti

20. obljetnica kazališta Mala scena

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Božo Biškupić u čestitci podsjeća da su Vitomira Lončar i Ivica Šimić svojom izuzetnom stvaralačkom energijom i ustrajnošću stvorili istaknuto privatno hrvatsko… više »

FNC

Gužva na zatvaranju petog Festivala novog cirkusa

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Još jedna rasprodana predstava obilježila je završetak petog izdanja Festivala novog cirkusa. Psychological Art Circus, kultna londonska underground skupina multitalentiranih… više »

Kazalište Kerempuh

Bitange i Princeze s TV-a na daske

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Goran Kulenović objasnio nam je zašto su odlučili osim TV-a doći i u kazalište: Zašto "Bitange i princeze", originalno tv-serija, u kazalištu "Kerempuh"? Forma… više »

TREŠNJA

Uspješna premijera predstave Pipi Duga Čarapa

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Dugo očekivana predstava Pipi Duga Čarapa nastala prema istoimenoj knjizi slavne švedske spisateljice Astrid Lindgren, premijerno je odigrana u kazalištu Trešnja, u… više »

Kulturni centar Peščenica

Kazalište KNAP - Predstava na dar!

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Dođite svi u nedjelju 6.12.2009. u 17 h u Kazalište KNAP, Ivanićgradska 41a i pogledajte višestruko nagrađivanu predstavu koja prati pustolovine malog kositrenog vojnika.… više »

festival novog cirkusa

Krcati ZKM pozdravio silazak gospođe Poppins

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Jedva da se igla mogla provući kroz krcato gledalište velike dvorane Istra Zagrebačkog kazališta mladih u kojem je sinoć, u sklopu petog Festivala novog cirkusa premijerno… više »

Hrvatska

U Noći kazališta 27.000 posjetitelja

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Noć kazališta održana je 21. studenog u 21 gradu diljem Hrvatske. U punom sjaju i punim srcem u 36 kazališnih prostora zaigralo je osamdesetak predstava. Kroz… više »

neka cijeli ovaj svijet...

Mjuzikl 'Jalta, Jalta' premijerno izveden u osječkom HNK

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku večeras je izvedena premijera mjuzikla "Jalta, Jalta" autora teksta Milana Grgića. Alfi Kabiljo je autor glazbe, a režiju potpisuje Nina… više »

DANAS SVI U KAZALIŠTE

Noć kazališta 21. 11. - program i raspored predstava

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Projekt Noć kazališta zaživio je 2008. godine na poticaj francuskih kazališnih umjetnika. To je jednodnevna manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima koja je… više »