« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
KAZALIŠTE

Kerempuh zatvorio sezonu i odgodio Dane satire

Satiričko kazalište Kerempuh sezonu obilježenu pandemijom koronavirusa zaključilo je s čak 27 odigranih predstava, dok su Dani satire Fadila Hadžića prebačeni za jesen, od 12. do 26. rujna.

Izgurali su sezonu
Izgurali su sezonu (Arhiva)
Više o

Kerempuh

,

Dani satire

Ovu izazovnu godinu uvelike je obilježila pandemija koronavirusa i proglašenje karantene, zbog koje je Kerempuh zatvorio svoja vrata od 12. ožujka do 27. svibnja, uz otkazanih 56 uglavnom rasprodanih predstava, te devet otkazanih gostovanja, ističu iz kazališta.

Sredinom travnja, tijekom trajanja karantene, Kerempuh je započeo s ciklusom online prikazivanja snimki svojih aktualnih predstava i svojih arhivskih, kultnih predstava pod sloganom "Ostani doma Kerempuh dolazi k tebi", te gledateljima pružio priliku da besplatno pogledaju naslove "Traži se novi suprug", "Ustav Republike Hrvatske", "Blue Moon", "Ne igraj na Engleze" i "Maratonci trče počasni krug".

Nakon stanke od gotovo mjesec i pol, Kerempuh je 27. svibnja ponovno otvorio svoja vrata publici, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka, uključujući i bitno smanjen broj mjesta u gledalištu od ukupno 519 sjedišta koristilo se njih samo 165. Unatoč epidemiološkim ograničenjima, od tog je dana do kraja sezone u Kerempuhu odigrano čak 27 predstava, koje je pogledalo gotovo dvije tisuće gledatelja.

Kazališni festival "Dani satire Fadila Hadžića", kojim je Kerempuh uvijek do sada tradicionalno zatvarao svoju sezonu, ove je godine ipak odgođen za rujan te će se njegovo 44. izdanje održati od 12. do 26. rujna i time otvoriti sezonu 2020./2021.

Odlučeno je da će na festivalu ove godine biti izvedene samo hrvatske i slovenske predstave, zbog nepredvidljive i riskantne epidemiološke situacije u ostalim zemljama. "No, s obzirom na atraktivne naslove i žanrovsku raznolikost odabranih 11 predstava, zasigurno će privući velik broj kazališne publike", poručuju iz Kerempuha.

19.07.2020. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno