« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
BROJKE

ZKM stigao do velikog broja gledatelja

Zagrebačko kazalište mladih sezonu 2019./20. zaključilo je sa zabilježenih preko 29 tisuća gledatelja, uz veliko 'hvala' svojoj publici, koja je i poslije izbijanja pandemije nastavila aktivno pratiti online sadržaje te

Brojke ne lažu
Brojke ne lažu (Arhiva)
Više o

ZKM

,

ZeKaeM

,

virtualni svijet

Kazališna sezona 2019/20 ostat će u velikoj mjeri obilježena pandemijom i karantenom zbog kojih je Zagrebačko kazalište mladih, kao i druga kazališta u zemlji, bilo zatvoreno od 13. ožujka do 26. svibnja, priopćeno je iz ZKM-a.

"Ipak, u protekloj sezoni dogodili su se i nezaboravni trenuci i rezultati koje ćemo pamtiti. Nastavili smo raditi s bitno smanjenim brojem mjesta u gledalištu zbog propisanih epidemioloških mjera uz obavezno nošenje medicinskih maski", dodaju.

U sezoni od 1. rujna 2019. do 10. srpnja 2020., ZKM je posjetilo ukupno 29.118 gledatelja, koji su ukupno u sezoni pogledali 203 izvedbe. Zbog karantene su otkazane 74 izvedbe.

Za vrijeme karantene, ZKM je pokrenuo online program koji je bio u cijelosti besplatan, a sastojao se od emitiranja, na vlastitim i medijskim online platformama, arhivskih i kultnih predstava ZKM-a, aktualnih repertoarnih hitova, dviju online premijera te zoom razgovora autora i glumaca ZKM-a na različite zanimljive društveno-umjetničke teme. Online sadržaji kazališta imali su ukupno 161.640 pregleda.

Svemu unatoč, publika se nakon karantene vratila u Kazalište.

"Zbog toga smo neizmjerno sretni i zahvalni gledateljima. To nam je ujedno potvrda uspješne sezone i prepoznatljivog programa", ističu iz ZKM-a. Na kraju aktualne sezone, svojoj publici poručuju: "Hvala što ste došli i hvala i na drugačijoj - virtualnoj kazališnoj suradnji!".

16.07.2020. 11:39:00
Novi komentar
nužno
nužno