Kazalište
kulturna jesen

Pripremite se za 7. Festival svjetskog kazališta

objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

Prvi put u Hrvatskoj prikazat će se autorska ostvarenja Christopha Marthalera i Heinera Goebbelsa, njemačkih redatelja koji su svojim predstavama odredili trendove europskog teatra. Belgijski… više »

PIF

Međunarodni festival lutkarskih kazališta počinje 29. kolovoza

objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

U sedam festivalskih dana više od 300 lutkara, glumaca, glazbenika i drugih umjetnika iz Hrvatske, Belgije, Bjelorusije, Bugarske, Francuske, Italije, Slovenije i Srbije sudjelovat će… više »

novi hamlet

Hamlet premijerno na Lovrijencu

objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca

Dramski ansambl Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je premijerno izveo Shakespeareovu tragediju „Hamlet" redatelja Ivice Kunčevića na tvrđavi Lovrjenac. Lovrjenac se još jednom iz… više »

Don Juan stigao na Brijune

objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

U sklopu ovogodišnje sezone kazališta "Ulysses" jučer je u tvrđavi Minor na Malom Brijunu premijerno izveden Moliereov "Don Juan", predstava u režiji Paola Magellija te… više »

Bal na vodi zatvorio 'Riječke ljetne noći

objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

Ovogodišnje 6. "Riječke ljetne noći" zatvorene su na bazenskom kompleksu na Kantridi glazbeno-scenskim spektaklom "Bal na vodi". Autor spektakla je Damir Zlatar Frey. Sudjelovali su… više »

pod vedrim nebom

U Osijek stiže Petar Pan

objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci

Deveto "Osječko ljeto kulture" (OLJK) započinje 29. lipnja premijerom baletne predstave "Petar Pan", autora Brune Bjelinskog u izvedbi plesne skupine osječkoga HNK-a, u režiji Dinka… više »

6. festival

Riječke ljetne noći

objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci

Program 6. festivala "Riječke ljetne noći", koji se otvara u utorak, 30. lipnja, a traje do 23. srpnja, potvrđen je na večerašnjoj posljednjoj najavnoj konferenciji za novinstvo.… više »

NAJAVA

Kazališni festival Eurokaz u Zagrebu od 20. do 28. lipnja

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

U zagrebačkom HNK 20. lipnja predstavom 'Sedam dasaka varke' Aureliena Boryja, spektaklom s četrnaest kineskih umjetnika, glumaca i akrobata, otvara se kazališni festival Eurokaz. Za… više »

63.

Dodijeljena američka kazališna nagrada Tony

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Francuska dramska spisateljica Yasmina Reza trijumfirala je u nedjelju navečer u New Yorku gdje je američka adaptacija njezina dramskog djela "God of Carnage" osvojila nagradu za najbolju… više »

teatar exit

Otkazani Kauboji do kraja sezone

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Zbog prometne nesreće koja se dogodila u srijedu navečer u kojoj je ozlijeđena glumica Ivana Starčević otkazane su sve izvedbe i gostovanja nagrađivane predstave "Kauboji" Teatra Exit do… više »

'Budala za večeru'

objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

U Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Osijeku jučer navečer je premijerno izvedena komedija u dva čina "Budala za večeru" Francisa Vebera, u režiji Joška Juvančića. Riječ je o… više »

NAJAVA

Festival alternativnog kazališta od 19. do 24. svibnja

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Festival alternativnoga kazališnog izričaja FAKI, jedan od rijetkih u Hrvatskoj, koji svoj program posvećuje "subverzivnim kazališnim marginalcima", održat će se od 19. do 24.… više »

HNK RIJEKA

Baletna predstava 'Proces'

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Balet "Proces" po motivima istoimenog romana Franza Kafke izveden je večeras premijerno u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca iz Rijeke. Balet "Proces", skladatelja Berislava… više »

mala scena

'Turbofolk' najbolji od svih

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

"Bakhe" Dramskog ansambla Splitskog ljeta i "Turbofolk" HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke proglašene su ravnopravno najboljim predstavama u cjelini ovogodišnjeg Međunarodnog… više »

Predstava S druge strane na međunarodnom festivalu Lille 3000 – Europe XXL

objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci

Predstava S druge strane Zagrebačkog kazališna mladih još jednom potvrđuje titulu najboljega hrvatskog izvoznog kulturnog proizvoda. Glumci ZKM-a - Ksenija Marinković, Jadranka… više »