Kazalište
ZKM

Premijera "Macbeth after Shakespeare"

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Predstava "Macbeth after Shakespeare" (Macbeth poslije Shakespearea), njemačkog autora Heinera Muellera u režiji Ivice Buljana, premijerno će biti izvedena 3. veljače u Zagrebačkom… više »

predstava slavi 41. rođendan

'Stilske vježbe' službeno postavile svjetski rekord

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

U sklopu radne proslave 41. obljetnice "Stilskih vježbi" večeras je Leli Margitić i Peri Kvrgiću uručena plaketa Guinnessove knjige rekorda, u koju je ta predstava kao… više »

gostovanja

Ljudska sudbina na Selimovićev način

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu 18. siječnja gostovat će Narodno pozorište Sarajevo s predstavom "Tvrđava", nastalom po istoimenom romanu Meše… više »

nobelovac

Umro Harold Pinter

objavljeno prije 11 godina

Jedan od najvećih britanskih suvremenih dramatičara Harold Pinter, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2005. umro je na Badnju večer, u 78. godini, objavila je u četvrtak njegova supruga… više »

Kraljevska scenografija

objavljeno prije 11 godina

Margareta II. nastavlja angažman na umjetničkom području, izvan službenih zadaća, osmišljavajući scenografiju i kostime za novi balet u kazalištu pantomime Tivoli u Kopenhagenu,… više »

U Rijeci balet 'Ana Karenjina'

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Hrvatska praizvedba baleta "Ana Karenjina" Rodiona Ščedrina u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića izvest će se 12. prosinca, najavljeno je na današnjoj konferenciji… više »

Premijere u prosincu

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Hrvatska nacionalna kazališta za prosinac pripremaju četiri premijerne predstave - u Rijeci će se održati premijere baleta "Ana Karenjina" i bajke "Ljepotica i… više »

Rozamunda u ZKM-u

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

U Zagrebačkom kazalištu mladih na sceni Mirko Polanec, 7. prosinca u 22 sata i 8. prosinca u 20 sati, biti će izvedena predstava Rozamunda po tekstu Elfride Jelinek, u režiji Ivice… više »

Polet u ZKM-u

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

U Zagrebačkom kazalištu mladih na sceni Istra, 6. prosinca 2008.godine premijerno će biti izvedena predstava Polet po tekstu suvremenoga francuskoga dramatičara Gillesa Granoulleta, u… više »

Dodijeljene nagrade hrvatskog glumišta

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) večeras su po 17. put dodjeljene nagrade Hrvatskog glumišta 2008. u 26 kategorija, koje dodjeljuje Hrvatsko društvo… više »

Gavellina predstava pobrala nagrade

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Predstava "San Ivanjske noći" Gradskoga dramskoga kazališta "Gavella" osvojila je na međunarodnome Festivalu bez prijevoda, koji večeras završava u Užicama,… više »

Gavelline večeri

'San Ivanjske noći' - najbolja od najboljih

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

"San Ivanjske noći" W. Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskog i produkciji GDK "Gavelle" proglašena je najboljom predstavom 23. "Gavellinih večeri"… više »

Praizveden balet "Dama s kamelijama"

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu izveo je u petak praizvedbu predstave "Dama s kamelijama" u koreografiji i režiji Dereka Deanea, gosta iz Engleske, koji prvi… više »

Otvorena kazališna scena Lea Deutsch

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Monodramom "Sam svoja žena" u režiji Branka Ivande i izvedbi Duška Valentića u četvrtak navečer u Židovskoj općini Zagreb otvorena je nova kazališna scena "Lea… više »

MODERNA KNJIŽEVNOST

Begovićev 'Pustolov pred vratima'

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Drama "Pustolov pred vratima" klasika hrvatske moderne književnosti Milana Begovića, u režiji Tomislava Pavkovića, premijerno se izvodi 3. listopada u zagrebačkom Hrvatskom narodnom… više »