Fun
VIC DANA

Mujo i Fatini problemi

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Mujo zasjeo u kafanu i reda rakijice jednu za drugom, pa Haso sjedne do njega i upita ga: - Š'a je, bolan, Mujo, šta s' se stis'o i piješ? Mujo odmahne glavom: - Ma… više »

VIC DANA

Mujo govori u snu

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Mujo ulazi u kuhinju nakon buđenja, a tamo Fata loše volje pije kavu i puši. Mujo je upitno pogleda, a ona mu ljutito odvrati: - Ma bjež', bolan, cijelu s' noć nešto… više »

VIC DANA

Mujo i prekid s Fatom

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Mujo i Fata našli se u kafani navečer, sjeli za stol i sve nešto pričaju izokola, kad Mujo sune rakijicu, tresne čašicu na stol i odlučno reče: - Fato, moram t' reć'… više »

WOW!

Sat koji će kucati 10 000 godina

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Biste li platili 42 milijuna dolara za sat koji otkuca jedanput godišnje? I ne samo to. Sat će biti zakopan 150 metara pod zemljim na teksaško-meksiškoj granici i navijat… više »

VIC DANA

Mali Mujica i petica iz matematike

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Mali Mujica vrpolji se u klupi na matematici, pa ga učiteljica prozove: - Muj'ce, de ti men' rec'... kol'ko je dva plus dva? Mujica ispali k'o iz topa: - Čet'r'! Učiteljica zadovoljno kaže: -… više »

VIC DANA

Mujo i Fata nakon svadbe

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Mujo se oženio Fatom, a ona nakon vjenčanja postala drugačija - samo sjedi u kuhinji, lakira nokte, puši, trga ljute jednu za drugom i naređuje: - De ba, Mujo, dok si na nogama skuvaj… više »

VIC DANA

Fata i daltonizam

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Fata nakon svadbe povuče muža na stranu i, crveneći se, krene govoriti: - Sl'šaj, dragi... moram t' ovo reć', ne b' si mogla oprostit'.. Muž je zagrli, a Fata nastavi: - Ja t' ne… više »

VIC DANA

Mujo i nasljedstvo

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Mujo se teško razbolio i nakon svih doktora stanje se ne popravlja. Legao on na samrtnu postelju, pozove cijelu obitelj, pa svakom govori što će mu ostaviti. Dođe tako red i na… više »

VIC DANA

Mujo i novo odijelo

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Mujo ulazi u kafanu uzignute glave i svi se okrenu prema njemu i razrogače oči. Haso mu priđe i upita ga: - Auu, jarane, o'klen t' to odijelo, pravo je dobro! Mujo pogladi rukave i ponosno… više »

VIC DANA

Mujo i kupanje na bazenu

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Mujo ulazi ljut u kafanu i naruči duplu ljutu, sune je u sebe, uzme još jednu i sjedne za stol, sve mrmljajući sebi nešto u bradu. Sjedne Haso do njega i upita: - Š'a je,… više »

VIC DANA

Mali Mujica i zanimanja

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Mali Mujica sjedi u školi i dosađuje se, kao i ostali, pa učiteljica odluči malo opuštenije raditi i upita djecu: - Djeco, šta b' vi rado bili kad odrastete? Mali Ibro… više »

VIC DANA

Plavuša i novi dečko

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Plavuša srela frendicu u gradu i sjele one na kavu, pa je frendica upita: - Čula sam da imaš novog frajera? Plavuša ponosno klimne: - Ahaa, super je bogat i ima auto!… više »

VIC DANA

Mujo i brakorazvodna parnica

objavljeno prije 4 mjeseca

Mujo pokrenuo razvod od Fate i nakon dužeg natezanja pojave se oni pred sucem. Sudac gleda papire, vrti glavom i upita Muju: - Pa dobro, bolan, što se vi 'oćete razvest' od Fate? Mujo… više »

VIC DANA

Mujo i test krvi

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Mujo se došao doktoru požaliti da se loše osjeća, pa ga ovaj pregleda i pošalje sestri da mu izvadi krv za analizu. Sestra upikne u prst, a krvi niotkud. Počne ona… više »

VIC DANA

Mujo i zimska oprema

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Mujo krenuo na put Golfom, pa ga uhvati vijavica i zaustave ga panduri: - Dobar dan, gdje ste krenuli? Mujo uzdahne: - Ja do Zen'ce... Pandur zagleda auto: - Sl'šaj, pravo je zapadalo,… više »