Fun
VIC DANA

Mujo i spoj sa Fatom

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Mujo u kafani odbija nasrtljivu Fatu koja bi silom nešto s njim, pa se dosjeti muci: - Fato, bona, dođ'der sutra kod mene, nema nikoga kod kuće... Fata se sutradan sredi maksimalno i… više »

VIC DANA

Mujo i neuspjelo zavođenje

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Mujo zasjeo u kafanu i zaredao rakijice, drži se glavu i uzdiše, pa ga konobar Haso upita: - Š'a je, bolan, jarane, š'a te muči? Mujo uzdahne: - Ne izlaz' mi Fata iz… više »

VIC DANA

Mujo i teške batine

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Mujo naleti na Hasu na čaršiji, a ovaj ga iznenađeno pogleda: - Mujo, bolan šta t' se dogod'lo, sav si razbijen? Mujo odmahne rukom, a Haso nastavi: - De, bolan, odvest ć' te… više »

VIC DANA

Mujo i nova sreća

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Mujo dolazi kući pijan k'o majka, a Fata u kuhinji tužno krši ruke: - Crni Mujo, znaš ti kako sam dosad' bila sretna kad b' doš'o kuć' trijezan... Mujo se zanjiše… više »

VIC DANA

Mujo i Fatin pas

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Mujo krenuo u šetnju parkom pa naleti na Fatu koja sva sređena u minjaku i čizmicama šeće svog psića. Mujo je odmjeri od glave do pete, nasmije se i upita: - Mogu l' ti macu… više »

VIC DANA

Mujo i polovna roba

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Mujo oženio Fatu nakon što je ona prekinula s Hasom, pa kad je jedne večeri svratio do kafane, Haso ga pogleda poprijeko i zlobno upita: - I, jarane, kako je to guzit' polovnu robu?… više »

VIC DANA

Mujo pijan u knjižnici

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Mujo ulazi u knjižnicu vidno pripit, dolazi do žene koja izdaje knjige i ispali: - Jedan burek i jogurt! Žena ga pogleda s prezirom i odvrati: - Ššššš...… više »

VIC DANA

Mujo u njemačkom restoranu

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Mujo i Fata otišli za Njemačku i nakon mjesec dana rada odluče se počastiti večerom u restoranu. Kako nisu imali puno para odluče se za kobasice, ali nikako da konobaru na svom jadnom… više »

VIC DANA

Plavuša i puknuta guma

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Plavuša se vozi s frendicom i najednom se začuje glasan prasak. Zaustavi ona auto, izađe van i brzo se vrati unutra, pa je frendica upita: - Što se dogodilo? Plavuša… više »

VIC DANA

Mujo i Zagrepčanka

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Mujo došao na bauštelu u Zagreb i nakon par mjeseci smota on susjedu, oženi se i useli se u njen stan. Nakon mjesec dana dođe im u posjetu njezina mama, pa nakon ručka povuče… više »

LOOL

Priručnik za provociranje nacionalista

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Volite se svađati i volite provocirati nacionaliste? Onda ste na pravom mjestu i čitate pravi tekst. Pa krenimo; Slučaj a) Radikalni nacionalisti Ovo će biti brzo, jer je njih lako… više »

VIC DANA

Mujo i Fata plavuša

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Mujo oženio plavušu i nakon mjesec dana dolazi on kući ranije s posla, kad u njegovom krevetu leži nepoznat čovjek. Tip se trese od straha, a Mujo otvori ormar i zadere se na… više »

VIC DANA

Fata na pregledu

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Fata otišla kod ginekologa i nakon pregleda on započne: - Gospođo, imam jednu dobru vijest... Fata ga prekine: - Gospođ'ca, bolan... Doktor se nakašlje: - Ovaaaj... gospođ'ce,… više »

VIC DANA

Fata u butiku

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Fata šeta čaršijom i gleda izloge, pa uđe u jedan butik koji joj se svidio na prvu. Prodavač je odmjeri od glave do pete i upita: - Dobar dan, mogu l' pomoć'? Fata klimne… više »

VIC DANA

Mujo i spoj na slijepo

objavljeno prije 3 mjeseca

Mujo već dugo traži ženu, pa mu se Haso smiluje i ugovori spoj na slijepo sa svojom komšinicom Fatom. Da on Muji njen broj mobitela, pa se oni preko poruka dogovaraju kako će se naći.… više »