Fun
VIC DANA

Fatini mokri snovi

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Fata sjela na kavu s jaranicama i nakon jedno sat vremena krene priča o muževima, pa će Habiba: - Eh, kako b' ja voljela da moj Haso ima onu stvar do koljena... Fata se nasmije i odvrati: -… više »

VIC DANA

Mujo i trčanje za autobusom

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Mujo trči za busom i dere se iz sveg grla: - Stan', bolan, stan'!!! Kasnim na pos'o!! Putnici obavijeste vozača i ovaj stane i otvori vrata. Mujo uđe i zahvali: - 'Fala, jarane... Vozač klime… više »

VIC DANA

Mujo i prevare

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Mujo sjedi u kafani zamišljen, pa Haso sjedne za njegov stol i upita: - Š'a je, bolan, š'a s' se stis'o? Mujo uzdahne: - Ma bjež', bolan, mislim da me Fata vara! Haso se… više »

VIC DANA

Mujo i novi porezi

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Mujo sjedi u dnevnoj s malim Mujicom, lagano nateže pivo i gleda Dnevnik, pa kad voditelj najavi nove poreze na alkohol, Mujica ga upita: - Babo, babo, sa' kad uvedu nove poreze, 'o'š… više »

VIC DANA

Mujo i jezične razlike

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Mujo sjedi u dnevnoj uz pivo i novine, a mali Mujica sa strane nešto uči. Gleda on, gleda, češe se po glavi pa upita Muju: - Babo, babo, da t' pitam nešto... Mujo klimne,… više »

gripa prehlada bolest mu
VIC DANA

Mujo i koronavirus

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Mujo sjedi u kafani i pijucka pivo, kad ulazi Haso sav šmrcav i jadan, pa ga Mujo zabrinuto upita: - Š'a t' je, bolan? Haso odmahne rukom: - Ma bjež', jarane,… više »

VIC DANA

Mujo i kondom

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Haso izađe ispred zgrade, kad tamo njegov mladi susjed Mujo se igra s četvero djece, jedno drugom do uha. Haso ga zbunjeno upita: - Jesu l' to sve tvoja? Mujo klimne, a Haso zbunjeno nastavi:… više »

VIC DANA

Plavuša na kavi

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Plavuša sjela s prijateljicom na kavu, a ova je odmah u glavu znatiželjno upita: - Čujem da imaš novog frajera? Plavuša klimne veselo: - Daaa, znaš kako je… više »

VIC DANA

Mali Mujica i čudan pojam

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Mali Mujica uđe u kuhinju s knjigom i upita Fatu: - Mamo, mamo, šta to znači - razmjena mišljenja? Fata se nasmije i objasni: - Eee, Muj'ce, to t' kad tvoj babo uđe u kuh'nju sa… više »

VIC DANA

Mujo i Fata na godišnjicu

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Mujo i Fata slave prvu godišnjicu braka u restoranu, pa će Fata uz uzdah nakon večere: - Mujo, bolan, sve se nešt' kontam... ipak sam ja bila glupa što sam se udala za… više »

VIC DANA

Mali Mujica i ispitivanje

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Mali Mujica zijeva na satu, pa ga učiteljica prozove i upita: - Muj'ce, de t' nama rec' šta je to demokracija? Mujica se zamisli, pa ispali: - To je kad dve b'dale imaju više… više »

VIC DANA

Mali Mujica i priroda

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Mali Mujica uči u dnevnoj sobi, a Mujo na kauču čita novine. Mujica se malo mršti, pa na kraju upita: - Babo, babo, š'a je to kolibri? Mujo odvrati: - Ma, to t' je neka glupa… više »

VIC DANA

Chuck Norris i Smrt

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Smrt pokuca na jedna vrata, kad ih otvara - Chuck Norris: - Da? Smrt se uzvrpolji, pa na kraju promuca: - Maškare...? više »

VIC DANA

Mali Mujica i točan odgovor

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Mali Mujica se očito dosađuje na satu jezika, pa ga učiteljica prozove: - Muj'ce, de t' nama reci dvije zamjenice? Mujica se zbunjeno digne: - 'Ko, ja? Učiteljica se zadovoljno nasmije: -… više »

VIC DANA

Mali Mujica i izlazak

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Mali Mujica se sredio, namirisao i počešljao pa dođe do Muje u dnevnu i ispali: - Babo, odo je u grad nać' se s rajom, de' m' nešto para? Mujo posegne u džep i izvadi 10 maraka… više »