« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Trebali bi jesti voće prije svakog obroka

Tijekom ljetnog perioda i visokih temperatura, lagana i osvježavajuća hrana nam je prvi izbor

Voće kao odličan obrok...
Voće kao odličan obrok... (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

voće

,

obrok

Za one koji žele smršavjeti, voće bi bilo najbolje konzumirati prije svakog obroka. Vlakna koje se nalaze u voću ponašaju se kao posebna vrsta ugljikohidrata od kojih ne apsorbiramo kalorije, ali nas drže sitima. Drugim riječima, voće će nas zasititi pa ćemo pojesti manje nezdrave hrane.

U mršavljenju će vam najbolje pomoći malina, kupina, marakuja i nar, kažu nutricionisti.

Vjerojatno ste barem jednom na društvenim mrežama vidjeli izraz "jedite dugu" (eat the rainbow). Ovaj Instagram-savjet hvale brojni stručnjaci jer su hranjivi spojevi koji voću daju boju zapravo antioksidansi, a poznato je da se oni bore protiv slobodnih radikala i smanjuju upale u tijelu.

Ako imate osjećaj da vaše tijelo teško razgrađuje voće, najbolje bi ga bilo prokuhati kako biste 'omekšali' vlakna u njemu i kako bi vaša probava bolje funkcionirala, kaže nutricionistica Carrie Gabriel.

Sezonsko ljetno voće, poput lubenice, najbolja je opcija za hidratizaciju, a ujedno i opskrbu organizma vitaminima i mineralima. Zanimljivo je da u jednoj šalici lubenice ima jedna i pol šalica vode. Jedite lubenicu za vrijeme ljetnih mjeseci jer su prednosti dnevnog unosa tekućine beskrajne, kaže Gabriel.

09.07.2022. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    09.07.2022. 14:16
    Ananas dobar
Novi komentar
nužno
nužno