objavljeno 09.07.2022. 12:01:00
SAVJETI :)

Trebali bi jesti voće prije svakog obroka

Tijekom ljetnog perioda i visokih temperatura, lagana i osvježavajuća hrana nam je prvi izbor

Voće kao odličan obrok...
Voće kao odličan obrok... (Arhiva)

Za one koji žele smršavjeti, voće bi bilo najbolje konzumirati prije svakog obroka. Vlakna koje se nalaze u voću ponašaju se kao posebna vrsta ugljikohidrata od kojih ne apsorbiramo kalorije, ali nas drže sitima. Drugim riječima, voće će nas zasititi pa ćemo pojesti manje nezdrave hrane.

U mršavljenju će vam najbolje pomoći malina, kupina, marakuja i nar, kažu nutricionisti.

Vjerojatno ste barem jednom na društvenim mrežama vidjeli izraz "jedite dugu" (eat the rainbow). Ovaj Instagram-savjet hvale brojni stručnjaci jer su hranjivi spojevi koji voću daju boju zapravo antioksidansi, a poznato je da se oni bore protiv slobodnih radikala i smanjuju upale u tijelu.

Ako imate osjećaj da vaše tijelo teško razgrađuje voće, najbolje bi ga bilo prokuhati kako biste 'omekšali' vlakna u njemu i kako bi vaša probava bolje funkcionirala, kaže nutricionistica Carrie Gabriel.

Sezonsko ljetno voće, poput lubenice, najbolja je opcija za hidratizaciju, a ujedno i opskrbu organizma vitaminima i mineralima. Zanimljivo je da u jednoj šalici lubenice ima jedna i pol šalica vode. Jedite lubenicu za vrijeme ljetnih mjeseci jer su prednosti dnevnog unosa tekućine beskrajne, kaže Gabriel.

09.07.2022. 12:01:00
http://m.metro-portal.hr/trebali-bi-jesti-voce-prije-svakog-obroka/138462/